Jak je to možné?
Ilustrace: pixabay.com

Jak je to možné?

14. 2. 2016

Naše republika není velká, ale co všechno se do ní vejde.

Jsou zprávy - dobré i špatné, tak nejdříve ta dobrá: 

Pražská policie sdělila tisku, že násilná trestná činnost v metropoli je už 5. rokem na ústupu (tvoří 2,6 % z celkové kriminality). Ale krádeží, podvodů, falešných sbírek atd. je stále dost. 

A oproti tomu zveřejnilo Ministerstvo vnitra výběr ze statistiky r. 2014 = ty přečiny, které řeší policie (mnoho dalších je řešeno bez účasti policie-jinak): Krádež vloupáním  49304, krádež kapesní 12653, krádež věcí z aut  22976, majetkový podvod 6028, majetková zpronevěra 1019, krácení daně 858, hospodářský podvod 4723, hospodářská zpronevěra 2474, neoprávněné držení platební karty 7471, pojistný podvod 368, úvěrový podvod 5643, dotační podvod 96.  

Nejde na rozum, jak se  toto vše do tak malé republiky "našlape" !

policie
Hodnocení:
(3.7 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
ivana kosťunová
Dcera už úspěšně dostudovala a učí. Začala s velkými ideály, ale realita je jiná. Nemohu uvěřit tomu, co vypráví o poměrech ve školství
Květoslava HOUDKOVÁ
Pokud vnučka úspěšně dostuduje, tak si učitelství vyzkouší - a pak se rozhodne zůstat, nebo ne. Děti má ráda - od dětství je mezi Skauty. A děti naopak mají rády ji - teď už je vedoucí dívčího oddílu. Věřím, že vše dobré, co ji Skaut naučil, uplatní i ve své budoucí třídě, děti zaujme i stmelí pro kolektivní spolupráci bez šikany. Já jí - snad - ještě stihnu držet palce!
Alena Várošová
Není to lehké vychvovávat nevychované děti, když rodiče si je nechají přerůst přes hlavu.A kantor nemůže ani zvýšit hlas,natož aby napřáhl ruku.A vy se divíte odkud k nám to jde,pardon letí?
Lenka Hradecká
Jak píšete - " děti na 1. stupni vám přes hubu nedají", ale mají rodiče. Pracovala jsem ve školství rovných 40 let, ale dnes bych si práci učitele už nevybrala.
Hana Rypáčková
Je to paleta... Nejvíc je lupičů? A taky dotační podvody.....
Jana Šenbergerová
Je třeba vzít v úvahu, že mnohých přečinů se mohou dopouštět stále stejní lidé. A někteří jsou velmi akční. Když jsou dopadeni a uvězněni, stihnou se od zkušenějších naučit lepší finty. A my se pak jen můžeme divit.
Květoslava HOUDKOVÁ
No jo - Ájo - na "něco" je naše malá republika asi "nafukovací " - bohužel, málokdy na to správné !!
Dagmar Bartušková
Květo, našlape se, našlape, a to nevíme "desáté"...
Květoslava HOUDKOVÁ
Paní Naďo - právě proto, že už i malé děti jsou zlé a dospělí všelijací - jsem se rozhodla, že raději budu občas fungovat jako "psí MŠ". Zvíře se naučí poslušnosti a ta mu - bez protestů - zůstane !!
Naděžda Špásová
Květo, vaše informace jsou docela děsivé. Ale nemůžeme se divit, když už to jde od školy. Mám tak trochu strach, kam to všechno směřuje a vůbec se mi to nelíbí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...