Selečí víkend
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

Selečí víkend

31. 1. 2016

Po obžerství vánočních svátků se na obvyklé maso nemohu už ani podívat. Vymyslel jsem si selečí maso a dokonce ho v metropoli Praha i sehnal.

Netušil jsem jak masitý je selečí krk. Cena byla nepatrná, přikoupil jsem tedy ještě dva kusy hovězí oháňky. Ta už byla dražší, byla už z dospělé krávy. Abych hodně nakoupil, řeznice mi přidala i čerstvé borůvkové knedlíky. Ty mi přinesl sám tamní řeznický šéfkuchař, umouněný a upatlaný. Kdybych ho viděl dříve, nekupoval bych je od něj, nechutnaly by mi.

U benzinové pumpy jsem ještě přikoupil domácí moravské víno, taková tu v Praze máme nákupní místa. Pivo na podlévání jsem pořídil v prodejně zbraně-střelivo.

Vše jsem vařil podle návodu z prvorepublikové kuchařky.

V sobotu a neděli jsem vše snědl. Netušil jsem, jak dobře chutnají tahle nezletilá prasátka.

gastronomie Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dagmar Bartušková
Miloši, také jsem dnes prvně četla výraz selečí. Nikde jsem ho neslyšela. Kdyby nebyl v souvislosti s tím nezletilým prasátkem, jak popisujete, doteď bych na to čuměla jako tele.
Marie Magdalena Klosová
Normálně...se mi sběhly sliny...mm
ivana kosťunová
Asi před dvěma lety jsem v prodejně Makro viděla celý chladící box plný malých selátek. Otřásla jsem se hrůzou. Asi se ve mě probudil mateřský pud, tolik zabitých mláďátek jsem prostě nevstřebala. V tom hle seskupení bych to asi dokázala jíst , navíc víno z benzinky, pivo z prodejny střeliv, to musela být mňamka. K tomu váš osobitý humor, je to za souhvězdí
Vladka Steinová
Slovník jazyka českého uvádí tvary selecí i selečí, pojmy zná i počítač. Je to jako kuřecí, či telecí. Etymologicky se jedná o původ ze slova sele.Vzor kuře, pokud bychom skloňovali. Jedná se ale o velmi málo používané tvary. I když pojem selecí či selečí kýta, plec, etc. není neznámý.
Jana Šenbergerová
Tedy v nabídce. ;-)
Jana Šenbergerová
Existují-li selečí kolínka, proč ne krk? Budu se muset přeptat našeho řezníka, jestli má selátka v repertoáru. :-)
Lenka Hudečková
hmmm, hmmm, taky bych si dala selečí guláš :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
Pane Nekvasil, pražský Žižkov je oblast netušených možností. Za mého mládí když jsem v Praze studovala to nebývalo a o selečím mase jsme nikdy ani neslyšely. A přiznám se, že tento výraz čtu poprvé v životě. A to jsem si myslela, že mi už nic nepřekvapí. A počítač ten výraz nezná, podtrhuje mi slovo selečí červeně.Dám vám za super článek 5 hvězdiček.
Olga Štolbová
Miloši, dodnes jsem nevěděla, že se dá koupit selečí krk, určitě bych už nic nepřikupovala, zvláště ne borůvkové knedlíky.*****

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...