Óda na krásu
Foto: Alena Várošová

Óda na krásu

29. 1. 2016

Je tolik krásy na světě, až mnohdy oči přecházejí,
tu krásu srovnat lze snad s rozkvetlým květem orchidejí.

Tu krásu před námi znali i jiní
a my skoro dospělí, prošlí světem,
i když na skráních vlasy se nám jíní,
dovedem vyznat,co je to krása.

Vždyť je to snadné.
Krása....krása....krása je, když,
když je krásná jako ta krása,
ta totiž nikdy neuvadne...

 

Mým přátelům krásy, autor Z. Hermann

Moje poezie
Hodnocení:
(4.2 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Jani jsou to tropické rostliny mají rády hlavně teplo a světlo,jako každá rostlina.Měly by být také na jižní,nebo východní straně,kde se neopírá do oken příliš slunce.
Alena Várošová
Díky jano,přeji Vám pokud máte nějaké orchideje,aby byly taky tak krásné.A pozor nikdy mezi ně nedávat jinou rostlinu i když je to jen na kraj parapetu,
Alena Várošová
Hani,já je nikdy tyčinkama nehnojila.Jdu juknout jak se to hnojivo jmenuje.Už to mám Hnojivo pro orchideje FloraSelf 0,5 l kolik to stálo nevím něco kolem 80,-Kč.Jsou na parapetu,dole ústřední topení a když jsem do nich sáhla a zdála se mi kůra suchá ,tak jsem je na hodinu namočila do rozředěného roztoku s vodou do kýblu,ne plný ken,aby byla kůra ponořená. Postupně jsem je během týdne tu vodu s hnojivem do nich nalila.Pozor nesmí být promáčené.Atˇse jim daří a máš z nich mnoho radosti.Nedávám je s jinými květinami na parapet,jen samotné.Mě se to vymstilo,že jsem tam dala jinou květinu a ta měla molice,nebo svilušky a zničily se mi další orchideje.Zkroutily listy a lepkaly.Většinou ty vzácné jsou náchylné.IKdyž je budeš mít rozrostlé,tak stačí co Ti vyroste výhon bez květů,myslím jen trs lístků ustřihnout a zastadit do hlíny a substrátu pro orchideje a ujme se ti ten výhon,jak mě.Hezký večer.
Hana Rypáčková
Koupila jsem si hnojivové tyčinky přímo na orchideje.A tu malou musím už přesadit.Květinář/ano- muž/ mi připraví nový hrnek a borovici. Zítra tam pro to jdu, ale po odkvětu zasadím.Takovouhle fialovou bych chtěla taky....foťe a pište o kytičkách prosím...
Lidmila Nejedlá
No ty jsou krásné!
Zuzana Pivcová
Orchideje jsou krásné, osobně je znám jen od své známé Marušky, která jich má plná okna, a z výstav v botanické zahradě v Praze-Troji.
Alena Várošová
Evi,Tebe jsem nějak přehlédla,ale za to Ti přeji,ať Ti orchideje vykvetou tak bohatě a do takové krásy, aby jsi z nich měla radost,tak jako z Bertíka.
Alena Várošová
Růženko,Sašo,Leni a Jitko všechny co milujete květiny vám děkuji a jsem ráda,že se vám orchideje na fotkách líbí a v toto zimní počasí vás pohladí na srdíčku.
Jitka Chodorová
Krása, krása,krása Aleno, díky, ty fotky jsou přenádherné.
Eva Mužíková
No to je nabídka Alenko... mně plně kvete v současné době jedna. ostatních osm má plno šlahounů s poupátky, To bude krása...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...