Ceny českých nemovitostí mírně klesají

Ceny českých nemovitostí mírně klesají

3. 12. 2011

Ceny bytů, rodinných domů i pozemků ve třetím čtvrtletí roku 2011 podle Hypoteční banky nepatrně klesaly. Nejvýrazněji poklesla cena rodinných domů, které zlevnily v mezikvartálním srovnání o 1,4 procenta. Tržní cena bytů během třetího čtvrtletí roku letošního roku klesla o půl procenta, pozemky o pouhou desetinu procenta.

"Tržní ceny bytů v České republice velmi mírně, ale stabilně klesají. U bytových jednotek pozorujeme nejcitlivější reakce na změny poptávky a nabídky ze všech sledovaných kategorií. Faktorem, který zde má aktuálně největší vliv na ceny, je pokračující převis nabídky nad poptávkou, který je u bytů v současné době největší ze všech sledovaných kategorií. Na trhu také přetrvává efekt trhu kupujících. To znamená, že kupující již standardně požadují slevy z nabídkových cen. Největší zájem pozorujeme o cihlové byty  3+1, nebo 3+kk," uvedl ředitel odboru nemovitostí Hypoteční banky Petr Němeček.

"Aktuální vývoj cen rodinných domů je ovlivňován snížením poptávky po nemovitostech určených k rekonstrukci, u kterých noví majitelé nestihnou úpravy dokončit před zvýšením sazby DPH začátkem roku 2012. Hůře prodejné jsou také rodinné domy s cenou nad čtyři miliony korun, respektive u Prahy a okolí nad šest milionů korun," míní Němeček.

bydlení nemovitosti
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Patrik Poula
Já jsem si teda nevšiml, že by nemovitosti klesaly. Všechno je čím dál tím dražší, takže jsem rád, že jsme si koupili dům už před pěti lety. Teď bychom za něj zaplatili minimálně o půl milionu víc. Dům byl za dobré peníze, sice potřebuje trochu opravit, ale všechno zvládám sám. Občas mi s něčím přijde pomoct syn. Minulý víkend jsme třeba předělávali komín. Koupil jsem jednoprůduchový z https://www.poctivy-komin.cz/ , tak jsem zvědavý, jak s ním budou v zimě kamna hořet :-) .

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...