Borec 007 aneb Co si myslet o espézetkách na přání
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

Borec 007 aneb Co si myslet o espézetkách na přání

6. 1. 2016

Borec 007, Superman X, PEPA 1. a další bizarnosti se mohou objevit na registračních značkách automobilů na českých silnicích. Lidé si je za příplatek deset tisíc korun mohou pořizovat od letošního roku. Přidělena už byla i značka na přání s nápisem FANT 0 MAS.

Co si o tom myslet? Na jednu stranu je asi dobře vyhovět specifickým přáním motoristů. Vždyť značky už dávno neplní fukci místního určení. Dovedu to pochopit například u firem, kde mohou souviset s reklamou a propagací. Ale u běžných motoristů? To mi připadá trochu sebestředné a trapné.

Autem jezdím zhruba čtyřicet let. Vzhledem k finančním možnostem jsem si většinou pořizoval české vozy. Trochu záleželo na barvě a jediným plezírem byla volba silnější verze motoru (pokud byla k mání), aby se dalo bezpečněji předjet.

Honit si ego espézetkou typu Borec 007 by mne nikdy nenapadlo a upřímě řečeno to ani moc nechápu.

Ne nadarmo se říká: Jména hloupých na všech sloupích.

auta glosa
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.3 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Vřele s vámi souhlasím.
Květoslava HOUDKOVÁ
Opět důvod, aby se různými analýzami (zbytečnými) zabývali další "darmožrouti".
VANDA Blaškovič
Je každého věc, jakou značku si dá na auto. Proč ne??....:))
Zdenka Jírová
To máte pravdu, to přísloví sedí.
Marie Seitlová
Souhlasím s p. Tomášem, možná se pobavíme i značkami.
Hana Rypáčková
To je asi to nejmenší, co se děje z roztaženosti. Myslím, že už to tu bylo, že si "někdo" vybíral zajímavé číslo na auto...
Hana Lancová
Alespoň bude hned poznat, kdo je kdo. :-)))
Květoslava HOUDKOVÁ
Pamatuji si z dávných dob: Před hotelem Moskva (tehdy !) v Karlových Varech stála malá, různě "záplatovaná" Fiatka a na střeše měla napsáno: "Až vyrostu, bude ze mne BMW". Jaká asi značka bude nyní před hotelem PUPP ??
Jana Šenbergerová
Také mi to přijde velmi infantilní, ale vzhledem k tomu, že každý v sobě nosíme stále i dítě, aspoň se budou mnozí moci odpovídajícím způsobem projevit. Nepochybuji, že sbírky cedulí budou obohaceny o nejeden "skvost".
Eva Mužíková
Mně to také připadá zbytečné, ale kdo se chce takto třeba zviditelnit, ať si klidně zaplatí. Nojo, ale asi nebude stačit jen slovo, když si dá deset lidí nápis Borec 007, bude v tom guláš:)) Já, až budu mít zbytečných 10.000,-, si tam dám, jak se znám , nápis - " Bábinka Bertíkova".... kecám... do toho bych nešla..

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 11. týden

V minulém týdnu se v Hollywoodu rozdávaly filmové ceny Oscar. A sošky (České lvy) za nejlepší snímky uplynulého roku se udělovaly i v Česku. Právě filmy budou tématem vědomostního kvízu tohoto týdne.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

19%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%