Film pro pamětníky: Uličnice
FOTO: Filmexport Home Video

Film pro pamětníky: Uličnice

28. 12. 2015

Tentokrát představujeme prvorepublikovou komedii, ve které Věra Ferbasová a Jára Kohout zpívají populární píseň „Já mám devět kanárů…“

Je to příběh dívky zamilované do letce, kterého zná pouze z novinových článků. Z penzionátu uteče do Karlových Varů, kde doufá, že se s ním setká. Když zaslechne, že jeho strýček mu plánuje vychovat z třináctileté osiřelé dívky budoucí ženu, neváhá a tuto informaci využije ve svůj prospěch. Zavolá do sirotčince a sama se stává roztomilou holčičkou…

Film vznikl podle úspěšné předlohy, která v roce 1936 dobyla přední pražské operetní scény. Režisér Slavínský šťastně zvolil do role uličnice Věru Ferbasovou, která se rázem stala nejpopulárnější hvězdou československých biografů. Těšit se můžete i na koktajícího Ladislava Peška a vtipného Jindřicha Plachtu.

 

Snímek vyšel 16. 12. na DVD firmy Filmexport Home Video a je k mání v trafikách za 99 korun, nebo v e-shopu www.filmexport.cz.

 

film pro pamětníky
Autor: Redakce
Hodnocení:
(2.5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Film Uličnice patří mezi mnou oblíbené. Už je to 45 r., kdy jsem ve vys.stupni těhotenství ještě chtěla jít do divadla. Koupila jsem si lístek do 1.řady divadla v Nuslích, představení "Uličnice" s Věrou Vlkovou v hlav.roli. Na jevišti velice "řádila", moc jsme se nasmáli - už jsem myslela, že místem narození dcerky bude divadlo ! - nedá se zapomenout.
Zuzana Pivcová
Těch "převlekových" filmů bylo v naší předválečné kinematografii více, ale málokterá herečka vypadala jako kluk nebo jako dítě, za které se vydávala (třeba Jiřina Štěpničková v Jedenáctém přikázání). Ferbasová, ta byla typově na uličnice jako dělaná.
Vladka Steinová
Zmiňuji hudbu k tomuto filmu tehdy populárního skladatele Járy Beneše a fakt, že se film jednu dobu moc nepromítal, vzhledem k emigraci Járy Kohouta. Jinak výborný výkon "diblíka" Věry Ferbasové.
Zdenka Jírová
Je to roztomilý film s úžasnou Věrou Ferbasovou.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.