Naše procházka do minula VIII.
20. 12. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ingrid Hřebíčková
21.12.2015 21:39
Hanko, zmiňuješ se o Novoměstské radnici, kde byla 30.1.1419 I. pražská defenestrace, začátek husitské revoluce. Procesí vedl Jan Želivský, a proto také stojí vedle radničního portálu pomník Jana Želivského. ...Na Karlově náměstí stál kdysi dům (na východní straně) rodičů Karla Hynka Máchy, Mácha zde prožil několik let a napsal zde své nejslavnější dílo Máj. Děkuji za hezký článek a kam půjdeme příště?.-) Hezky se tvé články čtou.
Michaela Přibová
21.12.2015 21:06
Hanko, děkuji za hezkou procházku. Řeknu ti pro děti pomůcku, kdyby se jim pletly sochy Krásnohorské a Světlé, stačí říct, že ta světlá socha je Krásnohorská, ta tmavá Světlá:-). Tys tak hezky popsala Karlovo nám. a já ti jako dík napíšu něco o dvou alchymistech, co pobývali ve Faustově domě. Děkuji.
Hana Rypáčková
21.12.2015 16:43
Sedmikostelí Miloše Urbana se děje na tajemném Karlově.Četla jsem to s mapou Prahy v ruce.
Jaroslava Handlová
21.12.2015 14:40
Karlovo náměstí pro mne bývalo "eldorádem" mých dětských prázdninových pobytů u tety a strýce. Oni bydleli šikmo přes ulici, přímo proti Faustovu domu. To byla celá fůra mých nových objevů. Také dost volnosti a krásných zážitků pro přespolní mladou holku!!! Ráda jsem si u tohoto článku hezky zavzpomínala.
Zuzana Pivcová
21.12.2015 10:53
Nyslím, že při běžném průjezdu Karlovým náměstím člověk ani netuší, co vše se zde nachází, protože je tak rozlehlé. Tak je dobře, Hanko, žes nás se všemi osvícenci a dalšími zajímavostmi seznámila, díky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA