Naše procházka do minula VIII.

Naše procházka do minula VIII.

20. 12. 2015
cestování historie Praha
Hodnocení:
(3.8 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Jen opakuji - moc hezké povídání o zajímavých místech.
Ingrid Hřebíčková
Hanko, zmiňuješ se o Novoměstské radnici, kde byla 30.1.1419 I. pražská defenestrace, začátek husitské revoluce. Procesí vedl Jan Želivský, a proto také stojí vedle radničního portálu pomník Jana Želivského. ...Na Karlově náměstí stál kdysi dům (na východní straně) rodičů Karla Hynka Máchy, Mácha zde prožil několik let a napsal zde své nejslavnější dílo Máj. Děkuji za hezký článek a kam půjdeme příště?.-) Hezky se tvé články čtou.
Michaela Přibová
Hanko, děkuji za hezkou procházku. Řeknu ti pro děti pomůcku, kdyby se jim pletly sochy Krásnohorské a Světlé, stačí říct, že ta světlá socha je Krásnohorská, ta tmavá Světlá:-). Tys tak hezky popsala Karlovo nám. a já ti jako dík napíšu něco o dvou alchymistech, co pobývali ve Faustově domě. Děkuji.
Hana Rypáčková
Sedmikostelí Miloše Urbana se děje na tajemném Karlově.Četla jsem to s mapou Prahy v ruce.
Jaroslava Handlová
Karlovo náměstí pro mne bývalo "eldorádem" mých dětských prázdninových pobytů u tety a strýce. Oni bydleli šikmo přes ulici, přímo proti Faustovu domu. To byla celá fůra mých nových objevů. Také dost volnosti a krásných zážitků pro přespolní mladou holku!!! Ráda jsem si u tohoto článku hezky zavzpomínala.
Zuzana Pivcová
Pardon, Myslím...
Zuzana Pivcová
Nyslím, že při běžném průjezdu Karlovým náměstím člověk ani netuší, co vše se zde nachází, protože je tak rozlehlé. Tak je dobře, Hanko, žes nás se všemi osvícenci a dalšími zajímavostmi seznámila, díky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody