Perníčky, které se mohou hned jíst

Perníčky, které se mohou hned jíst

18. 12. 2015

Tyto perníčky mají výhodu, že se mohou hned jíst. Odpadá doba čekání na změknutí. Navíc jsou jednoduché na přípravu. A také dobré. Zkuste, milí íčkaři!

Do mísy dáme 56dkg hladké mouky, 28dkg cukru, 4 lžíce rozpuštěného medu, 4 vejce, 2 kávové lžičky sody, tlučený fenikl, anýz, hřebíček a citrónovou kůru. (l,5 lžičky perníkového koření).

Vše vypracujeme v těsto. Těsto necháme aspoň přes noc odpočinout. Pak rozválíme těsto na placku 1cm silnou a vykrajujeme kolečka, hvězdičky atd., které pomažeme vajíčkem a do středu dáme půl mandle. Pak dáme vykrojené tvary na vymazaný plech a v dosti teplé troubě upečeme. Při pečení napřed upéci pár kousků na zkoušku  - kvůli velikosti  - hodně vyskočí.

 

recepty
Hodnocení:
(3.3 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Michaela Přibová
Děvčata, děkuji za komentář. Vando, myslím, že můžeš, já to zkusila i s práškem do perníku. Mně na tom receptu, vyhovuje, že je rychlý, jednoduchý a hned se může jíst. A taky dobrý. Udělám perníčky i přes rok. Mám je ráda.
Alena Várošová
Děkuji za recept Michaelo,ale sodu nemusím ani v ničem.Už mám napečeno,snad příště.
Hana Rypáčková
Ano, slepované ostružinovou a s čokoládou.Mňam.Taky ubývají a musím doplňovat.
VANDA Blaškovič
Jéé, Michaelo, ty mi dáváš! To přece musím zkusit. Jdu na to! Poreferuji. Jen ještě dotaz, sodu nepoužívám, mohu nahradit práškem so pečiva? Ten mám totiž doma.
Dana Kolářová
Zajímavé a jednoduché, děkuji za recept.
Hana Šorejsová
Míšo, je to podobné těm mým , my už jsme rozdali a snědli a včera upekli druhou várku, tak to má být !!! Díky a hezké vánoce vám oběma milým!
Libuše Křapová
Mám recept jen trochu odlišný, taky jsou perníky hned jedlé. A peču z něho i ty domečky :-)
Naděžda Špásová
Míšo, určitě jsou moc dobré a někdy je upeču jen tak. Už jsem si opsala recept. Na vánoce peču jen cukroví, perníčky jsem nikdy nedělala, jen velký perník. Snacha je peče s vnučkou.
Michaela Přibová
Děvčata, rozpuštěný med je ten zcukernatělý a dám sklenici medu do horké vody a je rozpuštěný - tekutý, jak píše Dáša. Lidunko, jsou to 3-4 plechy(podle velikosti) a my jsme je udělaly minulý týden a už jsme je snědly :))
Lidmila Nejedlá
Míšo, určitě jsou dobré. A musí jich být hodně z té dávky. Tak dobrou chuť, udělám je příště, letos už mám upečené.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...