Můj zážitek roku: Nečekané setkání
ILUSTRAČNÍ FOTO: wikimedia.org

Můj zážitek roku: Nečekané setkání

10. 12. 2015

K tomu, abych se dopracovala k mému letošnímu zajímavému zážitku, musím začít trochu zeširoka.

Před 36 lety jsem se, jak já s oblibou říkám, chytře:-) vdala do Hýskova. Byl to trochu šok. Kulturní. Žádné ústřední topení, tekoucí voda, splachovací záchod, automatická pračka... ale také žádné kamarádky, rodiče daleko...

Občas jsem se v duchu ptala, zda skutečně platí, že první rok manželství je nejkrásnější. Od těchto myšlenek mě zachránila moje záliba - volejbal. Díky němu jsem se seznámila v mém novém bydlišti s báječnýma osmi "babama". Již dávno volejbal nehrajeme, ale naše přátelství trvá.

Nejprve jsme začaly společně i se svými dětmi jezdit na tzv. LDJ - letní dámské jízdy. Výlety plné legrace a zábavy nadchly natolik i naše děti, že se jich dokonce rády zúčastňovaly i v problematickém pubertálním období a alespoň na chvíli jsme pro ně nebyly zcela nemožné a trapné.

Doba, kdy nás opustily a začaly vyrážet na vlastní pěst zákonitě přišla. My však ve svých akcích nepolevujeme, vše získalo zase jiné dimenze a k letní dámské jízdě postupně přibyla ZDJ - zimní dámská jízda, ale také PDJ a JDJ. Správně tušíte, že vyrážíme i na podzim a na jaře. Prostě, každá příležitost je dobrá a nepodnikáme jen dámské jízdy, scházíme se na kafíčko, jezdíme na výstavy, na předvánoční výlety Prahou, slavíme společně narozeniny. Za ta léta máme tolik společných zážitků, že stačí říci slovo, heslo a již se řehtáme. Myslím, že nám okolí tak trochu závidí a manželé již dávno odhodili původní strachy, cože se to na těch "jízdách" vlastně odehrává.

LDJ vždy připravuje jedna z nás, na kterou to kolo padne, ostatní netuší jaký je cíl. Letos pro nás byly překvapením Litoměřice. Bydlely jsme v kempu, počasí letošního léta tomu jen nahrávalo. Na jedné výpravě do centra města jsme skončily na kafíčku na terase kavárny hotelu. Před odchodem jsem si odskočila na toaletu hotelové restaurace. A tam se odehrál můj zážitek roku:-))). Přímo ve dveřích kabinky jsem se potkala s Madeleine Albrightovou!!!

Poznala jsem ji okamžitě. Byla jsem ale tak v šoku z toho nenadálého setkání na tak neobvyklém místě, že jsem se jen hloupě usmála a pokynula hlavou. Madeleine se na oplátku usmála také. Kdybych nebyla tolik zaskočena tímto naprosto nečekaným momentem, určitě bych jí řekla, že právě čtu její knihu, že ji obdivuji a vážím si jí.

Skoro jsem nemohla dokončit rychlou potřebu, jak jsem spěchala za kamarádkami sdělit jim můj zážitek. Při cestě kolem baru jsem jen zašeptala směrem k číšníkovi "je to skutečně ta osoba, co si myslím?" Číšník mou domněnku potvrdil, nahrávala tomu i konverzace v angličtině, kterou jsem zaslechla od velkého kulatého stolu. Po návratu k mé společnosti jsem jen vyhrkla "Neuvěříte, koho jsem právě potkala".

Protože mě kamarádky znají velmi dobře a viděly můj blažený úsměv, první, kdo je napadl byl můj oblíbený herec. Upřesnila jsem, že to bylo na dámském záchodku a že snad ON ještě trefí... Nakonec ze všeho vznikla úžasná hra a spousta vtipností. Inspirovaly jsme se televizním pořadem na způsob "Hádej, kdo je kdo" a kamarádky hádaly, koho jsem potkala.

Vzhledem k místu setkání bylo od začátku jasné, že jde o osobu ženského pohlaví. Pak zazněla snad všechna jména našich předních hereček a političek, ale nakonec díky správně kladeným otázkám a přirozené inteligenci :-) všech dam se podařilo identifikovat tu správnou osobnost.

Doma mi po návratu nechtěli moc věřit. Zpráva ve večerních televizních novinách, že se Madeleine Albrightová toho dne zúčastnila pietních oslav v nedalekém Terezíně, je přesvědčila.

 

Soutěž "Můj zážitek roku" - Prožili jste hezkou dovolenou, narodilo se vám vnoučátko, našli jste si nové přátele? Nebo se vám letošek spíše nevydařil? Podělte se s ostatními čtenáři o nejsilnější zážitek roku 2015 a zpracujte jej jako příběh, glosu, báseň či fotoreportáž. Všechny soutěžní příspěvkyk budou slosovány, vítěz obdrží knihu Retro ČS2 od nakladateství JOTA.

Můj zážitek roku
Hodnocení:
(4.2 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Michaela Přibová
Hezky napsaný článek o zajímavém setkání na "obyčejném" místě. Děkuji.
Soňa Prachfeldová
Hezký článek, dovede nás překvapit, že úžasný člověk je taky jen člověk s potřebami jako všichni :-) Vaše DJ jsou skvělé.
Zdenka Jírová
To bylo určitě překvapivé setkání. Také jsem jedno takové zažila-, když u nás v práci byla Jeanne Fondová, dokonce mám i fotku. Bohužel, konverzace neproběhla, neumím anglicky.
ivana kosťunová
Také velmi obdivuji Madeleine Albright, je to osobnost světového formátu a jsem pyšná na to, že má české kořeny.
Eva Balúchová
Zvláštní setkání.Věřím,že vás mrzí,že proběhlo tak rychle.Potom každého napadne co mohl...
Eva Mužíková
No vida, zážitek na který se nezapomíná...
Hana Rypáčková
Milé setkání na místě, kam bodyguardi nemohou...
Zuzana Pivcová
Sice takové ne zrovna oslňující společenské prostředí, ale o to milejší, lidské setkání. Oceňuji, když se význačné osobnosti dokáží pohybovat normálně mezi ostatními a ne jen za přísného doprovodu bodyguardů.
Alena Várošová
Náhoda,to jste měla štěstí.
Jarmila Komberec Jakubcová
Velmi zajímavý článek, na fotografii má brož ve tvaru motýla - proč to píši, protože paní M. Albgrihtová používala své brože podle toho s kým a kde jednala. Říkala tomu "řeč broží".

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.