Podzim s příchutí mandarinek

Podzim s příchutí mandarinek

10. 11. 2015

A než přijede svatý Martin,
snad svoje city neutratím,
až rozplynou se ranní mlhy,
pak zaplatí se letní dluhy.

Pošleme ještě pozdrav moři,
kdo nezapálil, těžko hoří,
a pak i s chutí mandarinek,
ponoříme se do vzpomínek.

Podzim nám platí nejen listím,
je konec letním nenávistím,
kde zvonky štěstí ale brát,
pomůže advent a zimní slunovrat.

Moje poezie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Mandarinky mám moc ráda, raději než pomeranče.Mám ale špatnou zkušenost s tím, že když je rozloupnete a sundáte i blanku bývají tam takoví bílý červi.Od té doby každý dílek pečlivě loupám a kontroluji.
VANDA Blaškovič
Jitko, ahoj. Jednu jedinou mandarinku jsem měla s sebou kdysi v porodnici. Nikdy nezapomenu na její vůni a chuť šťávy ve chvílích nejtěžších i nejšťastnějších....pro mne je Tvoje básnička hodně šťavnatá a voňavá.
Libuše Křapová
Pěkné, Jitko, mandarinkové :-))
Jana Šenbergerová
Jitko, tvé verše se mi moc líbí. Tvé mandarinky jsou rozhodně mnohem sladší než ty, které jsme po dlouhé době ochutnali.
Jitka Chodorová
Díky Evo.
Jitka Chodorová
Děkuji všem za komentáře, Zuzko, myslím, že zadumanost v tom určitě nebyla, a to ostatní ano. Hanko, Jarmilko, ano,mandarinky mi hezky voní, a tato básnička mě napadla právě ve chvíli,když jsem si oloupala mandarinku, a říkám svému muži, že jsme měli jako děti toto ovoce skoro za symbol Vánoc, museli jsme ale na ně vystát dlouhé fronty.Souhlasím Jarmilko. Mili,ano, zvonky štěstí někdy přijdou nečekaně, ale o adventu s nimi tak nějak počítáme. Alenko, moři jsem letos již čtvrtým rokem musela jen zamávat, a občas napíši své touhy po něm. Zítra je sv. Martina, je to čas mezi létem a Vánocemi, letos velice příznivé počasí, a pomalu spějeme k adventu, a ty mandarinky jsou holky tak chutné, a je tam mimo jiné hodně draslíku,kterým mám doporučený doplňovat. Tak dobrou chuť, a díky.
Eva Mužíková
No paráda Jitko, povedená básnička..
Alena Várošová
Jitko,,ak krásné přirovnání.neutratíte svoje city,spojené s letními dluhy a to moře k tomu se vzpomínkami na mandarinky.Báseň se mi moc líbí,povedla se.
Jarmila Peerová
I když já mám s mandarinkami spojené spíše vánoce,tak mi tato básnička voní nejen mandarinkami,ale nadějí,že vše se v dobré obrátí. Povedla se Ti Jituško voňavá básnička ...díky
Hana Rypáčková
Ach, vůně mandarinek!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.