Australská rybí polévka
s pórkem a kapari

Australská rybí polévka
s pórkem a kapari

6. 11. 2015

Pro všechny, co mají rádi rybí polévku, zkuste si před Vánoci tuto. Je pikantní a trochu zpestřená o pórek a kapary. Austrálie je vlastně takový hrnec, v němž se dnes mísí kuchyně britské, čínské, vietnamské, řecké, italské, ale najdete tam i českou restauraci. Australská kuchyně byla vždy inspirována rybami, které mám moc ráda a tam jsem jim přišla velmi na chuť.

Ingredience:
300 g rybího filé
2 větší pórky
1 cibule
2 stroužky česneku
100 g másla
150 g rajčatového protlaku
3 lžičky kaparů
pepř a sůl
petrželka na ozdobení

Postup:
Zpěníme na másle cibulku, přidáme na tenko nakrájený pórek a rozetřený česnek, pak přidáme rybí filé nakrajené na cca 2cm kostičky a opečeme ve směsi cibulky, pórku a česneku. Zalijeme vodou, osolíme a nakonec přidáme rajčatový protlak, kapari, trochu mletého barevného pepře. Povaříme do měkka. Ozdobíme petrželkou a podáváme s omaženým chlebem na kostičky.

Věřte, že jí přijdete na chuť, je trochu jiná, než ta naše česká rybí polévka, ale obě mám ráda.

Dobrou chuť!

recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Balúchová
Rybí polévku nevařím,ale na tuhle bych se pozvat nechala :-)
Hana Šorejsová
Pro všechny, co si ji chtějí uvařit, můžete ji udělat z jakékoliv ryby, z rybího filetu candáta, nebo okouna , zkrátka dobré rybí masíčko. Já ji mám moc ráda.
Jarmila Komberec Jakubcová
Polévka vypadá velmi lákavě a protože vše od ryb miluji recept zkusím. Jen nahradím rybí filé jiným druhem ryby.
Elena Valeriánová
Hani, díky za recept. Ryby mám velmi ráda, jen nesnáším rybí filé, to mražené. Musí to být nutně filé?
Jana Šenbergerová
Jednoduchá, rychlá. To mám ráda. Určitě se obejde i bez kaparů, nejsou-li k mání. Někdy vyzkouším.
Zuzana Pivcová
Já přesně naopak a tuhle už jsem si opsala, protože mě láká. :-)
Květoslava HOUDKOVÁ
Polévková moc nejsem a rybí ? - to už vůbec ne, ani na Vánoce.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.