Porkurkový salát se smetanou a kočkou

Porkurkový salát se smetanou a kočkou

29. 10. 2015

Kdykoliv vidím televizi, někdo tam vaří. Jako celebrita, kterou zná už téměř celá ulice, cítím povinnost také prezentovat vlastní kulinářskou tvorbou. Uznávám, že recept na restovaná jehněčí játra na česneku s bazalkou by více zaujal, ale začnu něčím jednodušším. Tak tedy salát.

Co na to budeme potřebovat:

Stačí pórek, salátová okurka, struhadlo na okurku, zakysaná smetana, černá kočka, koření, prkénko, nůž, miska a lžíce na zamíchání.

Jednu okurku, jeden pórek a jednu smetanu máte tak pro dva jedlíky. Počet koček není rozhodující. Pokud kočku nemáte, tak máte smůlu. Nicméně pro přípravu salátu nejen, že není nezbytná, ale právě naopak bez kočky máte výhodu, že vám nepřekáží a nemá k vaší práci své komentáře.

Příprava:

Okurku oloupejte a do misky nastrouhejte na okurkostruhadle. Pórek pokrájejte nadrobno. Hodně nadrobno. Kdo nemá dostatek trpělivosti, může použít sekací funkci nějakého kuchyňského spotřebiče. Pak přidejte do misky k okurce. Přidejte zakysanou smetanu (dobrá je krémová). Koření se pepřem a solí. Zamíchejte. Tím je téměř hotovo.

Na chuti získá salát, když ho dáme do lednice a necháme ho několik hodin uležet. Servíruje se v misce ke smaženým pokrmům. Třeba k řízku s bramborem a nebo smaženému sýru s kroketami. Když salát něčím ozdobíte, jen dobře. Kočka Sára si dá raději granule. Vám přeji dobrou chuť a hezký den.

recepty
Hodnocení:
(4 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Pane Libánský, název článku jsem nejdříve nebyla schopna jaksi vstřebat, velmi nápaditý... No a text s humorným zapojením miciny do děje mne pobavil. Salátek zkusím, kelímek rád vylíže Bertík...
Hana Rypáčková
Udělala jsem ho , jen nebyl z jistých důvodů v lednici, ale hned se ocitl na mase a pečených bramborách.Venda sice vůbec neloudal, jen na maso se třásl.
Lidmila Nejedlá
Jiří, to jsem se pobavila. A salát si samozřejmě udělám.
Květoslava HOUDKOVÁ
Pane Jirko - pórek přeci nemusíte jíst jen v salátu, ani jinak "nahusto". Pokrájejte, na másle poduste a uložte -oddělené kopečky - na mrazák. Např. pod vajíčka apod. může pak nahradit potřebnou cibulku.
Jiří Libánský
Jak to vvzniklo. Jezdívá k nám do Libčic každou sobotu a čtvrtek zemědělec a staví si na hl. ulici stánek se zeleninou. Náhodou jsem šel kolem a upoutala mne akce. Jeden pórek za 8,- , dva pórky za 12,-. Už je měl ve svazečkách po dvou. Tedy když si koupím čtyři pórky, mám jeden zadarmo. Při osmi pórcích jsou to už dva zdarma. No řekněte. Dva pórky. Ty se jen tak na ulici neválej. Až když jsem zaplatil, zjistil jsem, že cena není za kus, ale za svazeček. Připadalo mi trapné to vracet. To, že jsem přišel domů s náručí plnou pórku, bylo prvopočátkem tohoto receptu.
Jiří Libánský
Já do toho salátu mohu mít i česnek. Ale ten jím jen když vím, že se mi nikdo neobjedná na masáž.
Jana Šenbergerová
Oblíbené potraviny, jednoduchá příprava. Pavel jistě dovolí své "kočce", aby salát připravila sama, a nebude se jí do toho plést. Nepochybně si pochutnají oba. :-)
Dagmar Bartušková
Jirko, sbíhají se mi sliny. Určitě si takový salát připravím. Jen ta kočka Sára bude chybět. Myslím, že by ji mohl docela dobře zastoupit náš želvák Arnold, kdybych doplnila Tvé ingredience o pořádný list salátu nebo cherry rajčátka.
Zuzana Pivcová
Vypadá to dobře, jsem zvědavá, jak to bude chutnat!:-)
Helenka Vambleki
Černou číču jsem mívala, teď už je šedivá :-) Pro jistotu ji při vaření přikrývám zástěrou, už jsem si ji jednou opařila :-) Saláty můžu ve všech podobách. Nejvíce mne zaujala poslední fotka - prostřeno. Můj miláček je na zabití, upravit pěkně stůl by ho nenapadlo, jemu stačí pod talíř noviny, nebo to někdy dokonce sní přímo z hrnce u sporáku a pokud možno jen lžící, nač vytahovat příbor, nač rozbalovat prostírání a proč dáváš na stůl kytku?........a moje romantická duše kvílí :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...