Sekora nebyl jen autor
Ferdy, ukazuje výstava
19. 10. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libuše Münsterová
6.5.2017 15:56
Pana Sekoru jsem osobně znala. Jako dítě školou povinné jsem jezdívala o prázdninách ke své tetě do Prahy- Dejvic. Byly to krásné, prostorné, nádherné byty. Na jedné chodbě s mými příbuznými bydleli Sekorovi. Chodila jsem tam na návštěvu, mohla si u nich hrát a prohlížet si věci. Tenkrát jsem to ani tak nevnímala, že je to ten slavný pan spisovatel. On si se mnou povídal, vyptával se, chtěl vidět moje hračky, kočárky, panenky a podle toho maloval obrázky do své připravované knihy. Tu jsem pak dostala podepsanou samým autorem. Jmenovala se" Na dvoře si děti hrály". Jsem tam krásně vymalovaná panem Sekorou a jen já vím, že jsem to já.
Zdenka Jírová
23.10.2015 00:12
Ferdu mravence zná každé dítě v naší zemi. Znala ho už i moje generace a čtu ho i svému malému vnoučkovi. Opravdu výborný spisovatel.
Vladka Steinová
20.10.2015 13:25
Ještě bych s dovolením doplnila, že se jednalo o koncentrační tábory Kleinstein a Osterode (Polsko a Německo,) kde pan O.Sekora, pan O. Nový, J. Skopeček,nebo i můj dědeček pracovali. V Čechách se pak jednalo o koncentrační tábor v Bystřici u Benešova,kde byli umístěni hlavně muži, potomci ze smíšených manželství.
Vladka Steinová
20.10.2015 10:36
Pan Sekora byl velký umělec.Protože měl židovskou manželku a nerozvedl se s ní, byl v souladu s norimberskými zákony za 2. sv. války poslán do internačního tábora. Stejný osud měl např. Oldřich Nový, ale i můj dědeček, který se s p.Sekorou osobně setkal v r. 1944 v internačním táboře a měl od něho pěkný obrázek. Ale při prodeji domku po prarodičích se, žel, obrázek ztratil. Jedna z prvních knížek mého dětství byla kniha "Broučci na pouti" s úžasnými kresbami p.Sekory.Kniha pak provázela dětství dcery i vnoučat.
Dagmar Bartušková
20.10.2015 08:51
Pan spisovatel a výtvarník, jehož knihy děti milovaly. V knihovně máme knížky o Ferdovi, Berušce a Brouku Pytlíkovi až po Uprchlíka na ptačím stromě. Nádhera! Škoda, že výstava je až v Brně, ráda bych ji navštívila, určitě bude velmi zajímavá.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA