Autogramiáda a křest 
knihy Literáti na trati

Autogramiáda a křest
knihy Literáti na trati

19. 10. 2015

Rok s rokem se sešel a v Praze na Hlavním nádraží, na 1. nástupišti v prezidentském salonku naproti soše Nicolase Wintona, proběhl 15.10.2015 opět křest knihy, tentokrát naší nové letošní knihy s názvem Literáti na trati II. Stejně jako v knize první se jedná o antologii píšících železničářů a v knize se představuje tentokrát již čtyřicet spoluautorů. Hudební doprovod jako v loňském roce při akci zajišťovalo Řehečské kvarteto.

Rozhodující a největší podíl na vzniku této nové knihy má opět jihočeský Jahodový básník pan František Tylšar, který příspěvky autorů shromažďoval a posléze uvedl vydáním v jihočeském nakladatelství Epika knihu v existenci. Od té první se liší již na první pohled kvalitnější vazbou a vzhledem k počtu autorů je také objemnější. Obsahově je velmi různorodá. V knize jsou zastoupeny různé literární žánry - povídky, poezie, cestopisy, pohádky i jiné, nechybí ilustrace i fotografie a povídání o železnici a cestování.

František Tylšar v úvodu krátce charakterizoval všechny autory, přítomní se potom přihlížejícím a spoluautorům jen představili. Následovala první čtená ukázka z knihy, kterou byla pohádka o staničním rozhlasu, kterou přečetla sama autorka Jitka Dolejšová. Několik svých básní přečetl také Martin Vídeňský. Aby se ukázkami prezentovali všichni autoři, nebylo z časových důvodů možné. Mezitím vyhrávalo Řehečské kvarteto a všichni přítomní se velmi dobře bavili.

Samotný slavnostní křest v opravdu překrásném prostředí vládního salonku prezidenta Masaryka provedl tentokrát šéfredaktor časopisu Železničář Václav Rubeš.

V pohodové atmosféře poté následovala autogramiáda, někteří spoluautoři se navzájem teprve seznamovali a ochotně rozdávali své podpisy vzájemně i žadatelům z řad přítomné veřejnosti.
Na slavnostním okamžiku nic nepokazil tentokrát ani fakt, že deštivé počasí příchozím na akci sice nepřálo, ale uvnitř v salonku bylo velmi útulno.

Kniha: Literáti na trati II – František Tylšar a spol., nakladatelství Epika 2015.

knihy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdeněk Horenský
Přiložená fotografie je bohužel z loňského roku, nebyl jsem schopen vložit fotografie nové. Kdysi dříve mi to šlo přidávat k článku fotky, teď se nedaří. Několik málo jich mám ve svých fotografiích. Myslel jsem, že mi pomůže redakce, nestalo se.
Jana Drobňáková
Kto by to povedal, že toľko "železničiarov" sa dalo aj na literárnu dráhu. A pretože som človek zvedavý, objednala som si menovanú knihu. Dúfam, že hranica nebude neprekonateľnou prekážkou a kniha dorazí.
Dana Kolářová
Blahopřeji.
Zuzana Pivcová
Gratuluji. Ale spíš než jako sešlost železničářů na mě působíte jako vědecká akademie. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.