Procházka okolo
Pražského hradu

Procházka okolo
Pražského hradu

17. 10. 2015

Když pobývám v Praze, dospělí jdou do práce a děti do školy, vyrazím na procházku do staré Prahy, jen tak se toulat. Po setkání s modelkami i60 v Písecké bráně mě to lákalo na Hrad.

Z Malostranského náměstí Nerudovou ulicí vzhůru na Hradčanské náměstí, Kanovnickou přes Brusnici. Jelení příkop je z této strany ještě zavřený, a tak nezbývá než obejít zeď a vniknout do Královské zahrady u Belvederu.

Jaký je zde klid. Jen u fontánky dovádějí děti. Jsou odtud pěkné výhledy na Katedrálu sv. Víta, Černou věž a Daliborku. Projít hradem a po  Zámeckých schodech Thunovskou ulicí, ve Valdštejnské jedno ohlédnutí a jsme u metra. To je krásy na světě,  jen aby nohy sloužily.

Po starých zámeckých schodech jen v písničce.

 

Více obrázků si můžete prohlédnout zde: https://youtu.be/ACuIX3pKRHY

naše tipy Pražský hrad výlet
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Hanko, kdybych místo na Říp sem tam zabrousila do Prahy, tak bych na Vandinu otázku k jejímu Fotu dne nenapsala takovou blbost ... díky, hezká procházka.
Alena Várošová
Hani, díky za kránou procházku Prahou,doufám,že zrovna nepršelo.Já jsem ale ostuda.Prahu jako takovou vůbec neznám,asi bych tam zabloudila.
Květoslava HOUDKOVÁ
Milá Hano - na jaře je kolem Pražského hradu procházka ještě zpestřena. Pod záštitou první dámy bývá v Hradních sklenících výstava jarních květin v dekoraci skla, kovu apod. Na Petřín někdy vyjeďte lanovkou, ale dolů krásnou procházkou. Sejděte do Vlašské ul.a zde (č.10) se můžete zastavit na mňam - v "SIMpatické kavárně". Blankytně modrými dveřmi vstoupíte do příjemného světa, prosyceného kávou, čajem a domácím pečivem - s milou, trochu netrad. obsluhou. SIMpatická kavárna je totiž tréninkovým pracovištěm lidí s mentál.handicapem. Pod odbor. vedením zde získají zkoušky pro profesi kavárníka.
Dagmar Bartušková
No není ta naše Praha krásná?
Eva Mužíková
No vida, už jsem se díky Hance prošla starou Prahou, ani nejsem unavená. Díky Hani.
Zuzana Pivcová
Přiznám se, že touto cestou jsem letos ještě nešla, tak jsem to teď tady díky Tobě trochu odčinila.
Dana Kolářová
Po Praze se ráda toulám zas a znova virtuálně i reálně. Děkuji za pěkné podívání.
Jana Šenbergerová
Krásná procházka! V Praze jsem byla naposledy před pěti lety.
Eva Balúchová
Hani,moc hezké.Děkuji za krásnou procházku.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...