Tip na výlet: Krásy přírody
s fotoaparátem v ruce

Tip na výlet: Krásy přírody
s fotoaparátem v ruce

30. 9. 2015

Pojďte se podívat do jakéhokoliv kouta přírody, třeba s foťákem v ruce. Tyto záběry se mi podařilo zachytit nedaleko řeky Otavy u Písku v jižních Čechách.

Občas vídám rodinku žabek (skokan zelený a hnědý), jak se vyhřívají na kameni. Mají bílá bříška a jsou k sobě přimáčnutá, jako když se na Vás smějí.

V polovině září jsem se vypravila udělat několik snímků. Zastihla jsem je jednotlivě, nebo v páru. Druhý den bylo ještě tepleji, tak jsem se vydala znovu. Sem tam nějaká žabka, rybka žádná, tak si odpočinu a lehnu do trávy. Najednou prudké žblunknutí vody a "skřet" žabí vrzání. Jdu spíš po sluchu a jéj užovka 60-90 cm dlouhá, chytla žabku. Představte si ne tlamou ani zubama, ale jazyk jí obmotala za zadní nohu a táhla ji na břeh. Honem sahám po foťáku, jsem rozrušená, cvak, cvak a užovka mizí pod stromama.

Kdo ví, jestli žabku "zládovala", nebo jí utekla.

V přírodě zažijete vzrušení, napětí i strach a tj. impuls, jak hledat nové a nové dobrodružství.

cestování příroda výlet
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Mošovská
Mám radost, že jsem Vás potěšila.
Soňa Prachfeldová
Takové senza záběry, to chce velkou trpělivost. Mě vždy žabky utečou, jen slyším plesknutí do vody. Snad žabka utekla. Moc hezké.
Naděžda Špásová
Moc hezké a pohotové. Písek a Písecko se mi moc líbí. Pokud jsme v létě v Blatné, téměř vždy se tam jedeme podívat.
Jana Šenbergerová
... ten zážitek ...
Jana Šenbergerová
Panečku! Žabce te zážitek nezávidím, ale vám ten váš ano. A nakonec jste nám ho dokázala ještě tak hezky představit slovem i obrazem. Klobouk dolů!
Dana Kolářová
Paráda. Výborný postřeh!
Lidmila Nejedlá
Jitko, to je úžasné, jak jsi zachytila život v přírodě. Jsi pohotová, nikdy jsem užovku na lovu neviděla. Je vidět, že přírodě rozumíš a že ji máš ráda. Já bych se na Otavě dívala po nějakém zlatu, ale Ty jsi ulovila jedinečný okamžik. Díky, Jitko.
Květoslava HOUDKOVÁ
Moje dcera byla asi v minulém životě kachna: Zahradu domu doplnila nejen velkým bazeném, ale i "rybníčkem" s červenými rybičkami. A protože kousek od domu vede do Labe mlýnská strouha, přesídlily do zahradního rybníčku i "kuňkalky", tropící pěkný rámus. Ale rodina si už zvykla.
Alena Várošová
Moc pěkné paní Jitko,já než bych vyštrachala fotoaparát,tak žáby by byly v bažině, o užovce ani nemluvě.Je vidět,že jste pohotová,nebo jdete přímo na cíl s objektivem v ruce.
Alena Tollarová
Jitko, to jsi ale měla kliku. Zachytit něco takového se hned tak každému nepodaří.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...