Foto

Řízečky z pýchavky obrovské

20. 9. 2015

Pojďme si uvařit řízečky z pýchavky obrovské. Potřebujeme mít trochu štěstí a najít pýchavku, 2 vejce, sůl, špetku pepře, strouhanku, hladkou mouku a sádlo na smažení, mléko nebo trochu piva.

Postup:
Pýchavku očistíme a nakrájíme na plátky asi 5 mm silné, pak si uděláme hustější těstíčko z vajíček, hladké mouky, mléka nebo piva a přidáme špetku pepře. Samozřejmě osolíme. Na pýchavce sůl špatně drží. Kousky pýchavky postupně obalujeme jako klasický řízek. Smažíme pozvolna na sádle nebo oleji. Podáváme samostatně jako chuťovku. Já zvolil bramborový salát. Bramborový salát si dokáže každý udělat sám a dle své chuti.

Musím říci, že je je to opravdu skvělá chuťovka. Přeji všem, aby měli štěstí a pýchavku našli.

Dobrou chuť!

houby recepty
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Růžena Antlová
nerostou a nerostou ! Píchavka a řízečky bezvadná chuť chutná mi jako smažený sýr . Před mnoha lety našel syn píchavku velikosti velké dýně to bylo tehdy doslova houbové hodování
Soňa Prachfeldová
Mladá pýchavka je opravdu pochoutka, nám vyrostla na skalce, což je nebývalý jev a rodinka sipochutnala sama, byla jsem mimo domov ach jo.
Jana Šenbergerová
Že by už konečně i u nás rostly houby? Brala bych jakékoliv. Bramborovým salátem bych se nezdržovala.
Elena Valeriánová
Laďo, ty mě fakt štveš. Víš jak mě teď nad tímto receptem honí mlsná. Venku tma jak v pytli, kde já jen ty píchavky najdu :-) Ale až je najdu, udělám je přesně tak jak píšeš i s tím salátem.
Dana Kolářová
A neroste ani ta pýchavka na zahradě. :-)
Dagmar Bartušková
Pane Ladislave, řízečky z pýchavky jsem nikdy nejedla, ale z ostatních tvrdších hub ano. Mohu je v jakémkoli množství. Mňam, udělal jste mi chutě, a tak vezmu za vděk tím, jaké houbařské dobroty mi některá restaurace nabídne. No jasně, dnes večer si dám smažené žampiony s tatarkou.
Dana Kolářová
Ach jo, kdyby rostly alespoň „babky“. Alenko, souhlasím, jako kuřecí.
Zdenka Žichovská
Řízečky z pýchavky jsou výborné, bratrovi rostou na zahradě. Foto těch loňských jsem dala na profil - bylo jich celkem pět - letos zatím nic. Třeba se ještě dočkáme.
Hana Šorejsová
Udělal jsem mi pane Ladislave velkou chuť, houby jako řízečky mám ráda.
Alena Vávrová
Uvidím, jak to dopadne s mým houbařským štěstím letos. Pýchavku - vatovec obrovský - znám , i místo jejího pravidelného výskytu. Také z ní řízečky připravuji. Tvrdím, že mají chuť skoro jako kuřecí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...