Ztráty a nálezy v pražské  ZOO

Ztráty a nálezy v pražské ZOO

8. 9. 2015

Před vchodem do ZOO jsme se začaly slézat jak švábi na pivo. Když už nás konečně bylo deset, chtěly jsme to zdokumentovat a k fotografování jsme vybraly náhodně procházejícího seniora. Ale třásly se mu ruce a z fotky není nic. Škoda, protože hned za gorilami jsme ztratily Květku.

Hanka byla ochotná, že doběhne znova do pavilonu velemloků, ale nenašla ji. Pak rozběhnutá si nechala změřit rychlost a my už víme, že Hanka běhá rychlostí slepice – teda dle měřící tabule.

Už jen v devíti, znaveny procházkou kolem makaků a paovcí, jsme si zašly na kafe.

Čáp ztratil čepičku,
jakou měla barvičku?...vzpomínám na říkanku z mládí.

Hanka ztratila čepičku,
měla tmavou barvičku,
každý čepičku hledá,
Hanka nálezné nedá.

Politovaly jsme Hanku, že ztratila tak pěkný klobouček, a vydaly jsme se ke slonům a žirafám. Fotografky mačkaly spouště a Hanka zmáčkla něco v kapse. Hurá, čepička nalezena a slavnostně nasazena na hlavu! Teď ještě najít Květu a jsme kompletní. Nenašly jsme ji, našly jsme restauraci a s chutí poobědvaly. Vytáhly jsme deštníky, ale zase jsme je složily, protože začalo svítit slunce. Tak ještě lachtany a tučňáky a už nás bolí nožičky.

Poslední zastavení u plameňáků, pak chvíli sednout na kafíčko, poslední babské poklábosení, pózy pro fotografky a pomalu k východu. Konstatujeme, že za tu korunu jsme toho opravdu viděly dost!

 


čtenáři zábava ZOO
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Opět skvělá reportáž Helenky. Děvčata, já vaše fotky ze ZOO shromažďuji. Mám připravených několik článků na téma "O zvířátkách a lidech" a rád bych vás jmenovitě požádal o souhlas s jejich zařazením do fotogalerií k nim. Samozřejmě s uvedením autorky a původním textem. Jenže na vás většinou nemám přímé spojení a na chatu se míjíme? Jak na to? Spojení na mne je: lifa.takeiteasy@seznam.cz.
Eva Balúchová
Koukám,že další vydařený výlet.Díky fotkám jsem prošla Zoo s vámi. Jsem ráda,že vás vidím aspoň na fotkách,sluší vám to a Helenka je výborná reportérka.
Zuzana Pivcová
No, sláva, první vlaštovka od Bertíků. Taky jen tak dál:-)))!
Eva Mužíková
Pohled na známé tváře a vtipné povídání Helenky mne opět potěšil. Jen tak dál:)))))
Lidmila Nejedlá
Děvčata, sluší vám to, jste pěkně barevné a veselé. Zvířátka si přišla s vámi na své, určitě si vás také prohlížela. Příště nesmím chybět.
Zuzana Pivcová
Tleskám a lituji své neúčasti. Až tam půjdu příště, což asi bude na Mikuláše, musím se zeptat "našeho" chřestýše kostkovaného (pavilon kočkovitých šelem+terária), jestli jste ho svým bujarým smíchem moc nerušily!!
Alena Vávrová
Opět moc pěkné setkání - zpráva i fotky mě potěšily, díky!
Květoslava HOUDKOVÁ
Dřív, než 15. 9. - zejména pro pražačky. Zadejte : Akčně-mezigeneračně a hledej. Měla by se zobrazit informace/pozvánka na sobotu 12. září - od 13.00 hod. - Centrální park Praha 4-Pankrác - odpoledne pro všechny generace - zdarma, takže: Co nevidět se sejdem ?
Hana Rypáčková
Hezky jsme si popovídaly,procházkou a občerstvením pookřály a hlavně se trochu víc poznaly než jen z webu.Bylo veselo.Dnes jsem zapadla do povinností a práce na zahradě, tak vzpomínám na Prahu v dobrém.
Radovan Cakl
Z fotky Stopy času znám osobně jen dvě třetiny účastnic výpravy. Ale podle článku i fotek se opět sešla výborná parta, která si užila v dobré náladě nejen procházku mezi výběhy, ale i u kafíčka a pivečka. Jen houšť, a větší kapky!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...