Rajčatová polévka 
Pomodóre La Parma

Rajčatová polévka
Pomodóre La Parma

15. 8. 2015

Je doba hojnosti rajčat, tak proč si z nich neuvařit skvělou polévku. Vynikající polévka z rajčat – Pomodóre La Parma.

Budete potřebovat:

2-3 cibule a olej
6 až 8 rajčat (vyzrálých, aby měla hodně soku)
8 stroužků česneku
trocha mletého pepře
vývar kuřecí (slepičí, může být i s kostky)
3 lžíce už uvařené rýže (nebo těstoviny, dle chuti)

Nejdříve pokrájíme nadrobno cibuli a dáme smažit. Mezi tím si nakrájíme na kostky rajčata a pomačkáme česnek. Až cibulka hodně zesklovatí, přidáme do ní trochu pepře. Ihned promícháme a vysypeme nakrájená rajčata s česnekem. Promícháme, přikryjeme a dáme dusit. Až se rajčata rozvaří, důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem a pak zalijeme kuřecím vývarem. Můžeme ještě mixérem zjemnit. Polévka změní barvu a bude jemně krémová. Pak do ní přidáme už uvařenou rýži, asi tři lžíce. (Kdo má rád těstoviny, může také dát)

Můžeme ještě vhodit 3 kuličky celého pepře, nového koření a jemně skořice. A také 2 hřebíčky.

Do talíře můžeme posypat i nastrouhaný tvrdý sýr, nadrobno pokrájenou bazalku.

Přeji dobrou chuť!

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
V tom případě opravuji - rajčatová z vlatního záhonku :-)
Ladislav Vesecký
Pro paní Caklovou, rajská na jídelníčku ve vaší restauraci je špatně. Klidně je poučte! Rajská se vaří z protlaku, ale rajčatová, jak jsem uvedl pokud možno z čerstvých rajčat, která mají hodně soku. Pro pana Cakla, polévka bude tak dobrá, že si ji klidně uvaříte i 5 l. Neuvedl jsem záměrně 2 - 3l, protože polévka je opravdu skvělá a klidně se sní i větší množství. Samozřejmě úměrně také počet rajčat atd.
Radovan Cakl
Pane Ladislave, zapomněl jste dodat, že recept je na 2 až 3 litry polévky, viz. http://www.cbacz.cz/recepty/rajcatova-polevka-pomodoro-la-parma
Ladislav Vesecký
Milé dámy, to není rajská, ale rajčatová. To je veliký rozdíl, hlavně v chuti.
Zdenka Jírová
Také mám ráda rajskou polévku, dělám ji bez česneku , dělám do ní nočky z vejce a krupičky a nakonec přidávám smetanu.
Jarmila Komberec Jakubcová
Rajčatovou polévku mám ze všech nejraději a tak dík za nový recept který neznám ale určitě poznám.Z Itálie jsem si přivezla parmezán a tak ho do polévky přidám.
Soňa Prachfeldová
Také dělám rajskou, na tom se nedá snad nic zkazit a mám ji ráda, v dětství jsem polevku a omajdu nemohla ani cítit

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.