Kolem každé osoby je "svět", ve kterém je nutno se vyznat a naučit se žít. Kolem roku 2000 začala nová forma prodeje - výlety/akce s předváděčkou zboží. To přineslo nutnost umět si chránit svá práva, a tak jsem se seznámila se Sdružením obrany spotřebitelů (SOS) - všeobecná pomoc spotřebitelům.
Znalosti, zde načerpané, některé inovované, jiné platné dosud, mám pevně zafixované v hlavě, mám i mnoho písemného materiálu. Ráda bych se o ně podělila se čtenáři "i60" (vždyť i mimino je už spotřebitel), a proto se PTÁM: Budete mít zájem takové informace číst?
Po dohodě s redakcí bychom využili některou rubriku, nebo dali vznik další. Pokračovatelem SOS je nyní právní poradna dTestu - vedoucího osobně znám a také on by mohl do rubriky přispívat. Užitečných informací není nikdy dost, zamezí i zbytečným .problémům.
Napište svůj názor, eventuálně přímo na můj mail: kurzHoudk@seznam.cz Dík.
Svět okolo mne
10. 7. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Květoslava HOUDKOVÁ
11.7.2015 06:01
Jarmilo - mohla bych odpovědět jen Tobě - přímo - však víš, ale chci to sdělit v š e m : Klidně chodte na akce apod. - kamkoliv se vám chce, ale buďte předem ŘÁDNĚ INFORMOVÁNI, PŘIPRAVENI ! Informací je všude dost, ale lidi je včas nečtou.
Jarmila Komberec Jakubcová
10.7.2015 22:53
Květuško, informací není nikdy dost a že dobře že o těchto věcech nás informuješ.Já osobně si myslím, že kde není kupující není ani prodávající.Nejlepší prevencí je, na takové akce nechodit. Nikdy jsem na tzv.předváděčkách různého předraženého zboží nebyla a určitě ani nepůjdu.Ale pokud někdo si chce takové zboží kupovat asi mu v tom nezabráníme.
Soňa Prachfeldová
10.7.2015 21:38
Květo, vím, že sis posvítila na tzv. šmejdy. mě by nikdo na takové akce nedostal. Je spousta starších, kteří opravdu naletí a je dobré, aby měli informace. Mohlo by to být v sekci - peníze - poradny
Květoslava HOUDKOVÁ
10.7.2015 19:33
Milé kamarádky "í"čkařky - nechci se zabývat pouze předváděčkami - ale mne před lety vyburcovaly k tomu, abych se začala zajímat o svá práva a bránit je. Všelijakých podrazů a falše stále přibývá - hrnou se ze všech stran - není snad člověk, aby to nezažil ! Já se stále snažím získávat užitečné informace, abych i v této době byla schopna přežít.
Zuzana Pivcová
10.7.2015 17:53
Předváděcí akci (vlněné deky pro alergiky) jsem zažila jen jednou před více než 20 lety. Od té doby mi to nemá co říct, i kdyby to bylo s výletem lodí na Orlík nebo kam.
Jana Šenbergerová
10.7.2015 14:50
Já jsem byla jen na první a zároveň poslední. Myslím si, že je dobré být informován. Všechno se vyvíjí, i nekalé praktiky různých prodejců.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 44. týden
V úterý 5. listopadu proběhnou ve Spojených státech amerických prezidentské volby. Tématem kvízu tohoto týdne budou nejen američtí prezidenti, ale i zajímavosti z USA.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu