Nejen letní rychlovka
aneb Ovesná kaše

Nejen letní rychlovka
aneb Ovesná kaše

28. 6. 2015

Léto, čas výletů, koupání a odpočinku. Nechceme ztratit ani minutu zdlouhavým vařením, ať už snídaní, obědů či večeří. Zařaďme do svého jídelníčku ovesné vločky a nemusíme mít strach, že po nich budeme přibírat. Ba naopak, jsou lehce stravitelné a osvědčují se jako součást redukčních programů. K snídani si můžeme udělat ovesnou kaši s ovocem, která nás zasytí a nastartuje na celý den.

Ingredience
50g ovesných vloček
100 ml polotučného mléka
100 ml vody
ovoce dle chuti
rozinky a špetka skořice

Postup
Vločky namočíme večer před spaním do 100 ml vody, ráno přidáme mléko a krátce povaříme. Dochutíme a máme výbornou snídani. Základní recept můžeme doplnit čerstvým ovocem, které právě dozrává. V zimním období využijeme ovoce jižní.

A proč vločky ovesné? Obsahují vysoké procento vitamínu B, který je nezbytný pro nervovou soustavu, paměť a soustředění. Důležitý je i pro většinu metabolických procesů, tvorbu krve, imunitu, i pro naši pleť, vlasy, nehty a proti tvorbě vrásek. Ovesné vločky obsahují i dostatek vitamínu E, minerální látky jako vápník, zinek, hořčík a železo. Vyzkoušejte a poznáte, že si nejen pochutnáte, ale budete plni energie na celé dopoledne.
Je to mňamka.
Dobrou chuť.

recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Ovesné vločky mám ráda syrové, rozvařené na kaši i jako léčebnou polévku, když se něčím pokazilo zažívání. To mi kdysi poradila starší kolegyně, která tím léčila vše co se týče zažívání. A Tvá snídaně vyjde podstatně levněji než kupované Müsli.
VANDA Blaškovič
Výborný recept! Zkusili jste někdy ovesnýma vločkama zahušťovat polévku? A ovesné otruby, ne pšeničné, snižují cholesterol. Paní Dano, děkuji!
Alena Várošová
Paní Dano,díky,díky.Znám tuto chutnou ovesnou kaši,ale dělám ji odhadem.Dávám vždy malou lžíci medu,místo cukru.Dobrá mňamka s čerstvým ovovem jedinečná.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.