Bylo, nebylo...

Bylo, nebylo...

26. 6. 2015

Byl jednou jeden a nebyl to král, přesto měl svou zem a tu miloval. On v té zemi žil rád. Neboť v ní vyrůstal. Ta zem prostá byla, její hlína obilí dobře uživila, stromy sladké ovoce rodily, horské potůčky v širé řeky se měnily a krásné lesy tam šuměly. Kraj ten obepínaly hory. Sice nevelké, avšak kouzelné. Lid zde milý a přívětivý žil, sousední národy jej nazvaly Čechy a jejich zemi stejné jméno daly.

Já králem nejsem, v kotlině české žiji, patřím sem a nikam jinam. Rád poznávám kraje jiné a mravy v nich, skláním se před kulturou cizí, vždyť je to vlast národa tam žijícího. Rád pohlédnu v kraje daleké, ale pak znovu rád se vracím domů, kde lahodně zní česká řeč. Čechy jsou má vlast.

Moje poezie
Autor: petr stejskal
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Milena Mejsnarová
Také bych neměnila a navíc, je to hezky napsané.... Díky
Ingrid Hřebíčková
Byla jednou jedna nadšená čtenářka, která si otevřela I60, brouzdala po článcích a hledala ty, které by byly její duši blízké. A bylo to. Našla váš článek... Moc se mi líbil. Do nového roku vám přeji, abyste si po poznaných dálkách touhu a lásku ke své domovině uchoval. Když dovolíte, chci se s vámi rozloučit slovy J.Š.Baara: Pane bože, všecky struny v srdci mém již popraskaly, jen jedna jediná mi zbyla. Miluješ-li mě, dej, abych směl na ní zahrát píseň o lásce k této tvrdé kamenité zemi.
petr stejskal
Pro Alenu Tolarovou. Ten obrázek Řípu umístila redakce,já nic,já muzikant. Pokud to autorovi nevadí,jsem rád. Já sám žádnou takovou podobnou nemám. A nemůže zmizet vykání? P.
Marie Foltýnová
Moc krásné až dojemné vyznání k lásce ke své vlasti. I já to tak cítím.
Soňa Prachfeldová
Máme krásnou zemičku, souhlas s Vámi.
Zdenka Jírová
Vyznání naší krásné vlasti snad nejlépe vystihl ve své básni Vít. Nezval " Hora Říp". Pokud ji neznáte, najděte si ji, stojí za to. Inspiroval mě obrázek Řípu pod Vaším článkem.
Lidmila Nejedlá
Jsem ráda, že se tu někdo další hlásí k vlastenectví. Vždyť ta naše země maličká je tak krásná celá celičká...
Olga Štolbová
Souhlasím a chválím, jsem na tom stejně. *****
Hana Rypáčková
Hezké vyznání.
Alena Tollarová
Pane Petře, také nosíte slušivého ježka? Hezky jste popsal náš líbezný kraj. Také ho mám moc ráda. I proto jsem na svůj profil umístila fotku Řípu a těší mě, že ji redakce shledala jako vhodný doplněk k Vašemu textu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.