Letní soutěž o pobyt v Česku: 
Pište tipy na výlety či dovolenou

Letní soutěž o pobyt v Česku:
Pište tipy na výlety či dovolenou

11. 6. 2015

Léto je za dveřmi a s ním i doba dovolených, cestování, zájezdů a výletů. Jistě i vy se vydáte poznávat nové země, destinace a města či zajímavá místa a zákoutí naší krásné země.

Ať se vydáte na jednodenní výlet, pěšky či na kole, pojede do penzionu na hory či k rybníku, sami či s vnoučaty, anebo poletíte za exotikou, nezapomeňte o svých zážitcích informovat čtenáře magazínu i60.cz!

Napište do rubriky Moje cestování, kde jste byli, co se vám na dovolené či výletě líbilo, jak jste byli spokojeni se službami – ubytováním, stravováním, průvodci, delegáty cestovních kanceláří. Popište, co bylo na navštíveném místě nejzajímavější, co stojí za to vidět, ale i to, co se vám nelíbilo a co byste nedoporučovali. Článek nadepište Můj tip na dovolenou.

Právě třeba váš příspěvek pomůže dalším čtenářům v rozhodování, kam se vydat, jaké místo navštívit. A aby byl váš tip úplný, uveďte i praktické informace, jak se na dané místo dostat, zda autobusem, vlakem, autem, na kole, případně s jakou cestovní kanceláří. A samozřejmě nezapomeňte na fotografie, které vaši dovolenou či výlet představí i v obrazech!

Jak takový tip může vypadat? Inspirujte se u našich čtenářů. Například o pěkně popsaném pobytu v Turecku si můžete přečíst zde, zážitky z voňavého Hong Kongu najdete na tomto místě, pozvánku na výlet do jeskyně Na Špičáku najdete zde.  

A pozor! Vaši aktivitu oceníme! Počet příspěvkůnení omezen! Všechny vaše tipy na dovolenou či výlety na konci září (ve středu 30. září) slosujeme a vylosovaný výherce obdrží od redakce třídenní ubytování v některém z tuzemských penzionů či hotelů!

čtenáři naše tipy
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Katarina Schultzova
Výlet do stredovekých pomerov ktoré som zažila v detenickej krčme a hoteli bol perfektný. Ale som rada, že žijem v tejto dobe.
Alena Vávrová
Lído, vytvořte fotogalerii se stejným názvem. Pak se vraťte ke svému článku - zadejte OPRAVIT - a dole by se vám mělo nabídnout přiložení fotogalerie. Pak to celé ULOŽTE. Nebo svoje sdělení adresujte rovnou redakci - přes chat Redakce. Hodně zdaru.
LUDMILA GEHEROVÁ
Zapomněla jsem vložit fotky. Nevím jak napravit chybu.
Katarina Schultzova
Ja idem na 2 dni do Deteníc na stredovekú večeru a navštívime aj Jemnište a Žleby. Nakoľko mám rada dejiny stredoveku tak sa veľmi teším na imitácie prostredia v ktorom sa voľakedy žilo. A to som sa až teraz dozvedela, že v Čechách je najviac hradov a zámkov v celej Európe.
Julie Vilkošová
VÝLET DO PIVNÍCH LÁZNÍ V ROŽNOVĚ POD RADHOŠTĚM Kdo rád ochutná dobré pivo a měl by možnost zrelaxovat, určitě navštíví Rožnovský pivovar v Rožnově pod Radhoštěm v srdci Beskyd - nachází se zde totiž také Pivní lázně a nově též i Mořské lázně. Pivovar nedávno slavil 300 let od svého založení, v roce 1712 jej Karel Starší ze Žerotína nechal postavit z rozbořeného Rožnovského hradu - zdi pivovaru tak pamatují již dobu Přemysla Otakara II. Pivovar vlastnily významné šlechtické rody Žerotínů, Furstenbergů, Kinských a Rothsichildů. Po válce byl pivovar zásadně rekonstruován, to však nebránilo Přerovskému pivovaru, aby jej po znárodnění kompletně zlikvidoval, technologii si převezl do Přerova a z budov si udělal sklad piva, který zanedlouho zrušil. Ze sýpek pivovaru se stala čistička travních semen, ze sladovny sodovkárna a z ležáckých sklepů centrální sklady zeleniny. V roce 1994 byl pivovar vrácen původním majitelům, kteří jej od roku 2009 opět zprovoznili. Od té doby se zde opět vaří kvasnicové nefiltrované nepasterované pivní speciality z českých sladů, zásadité vody a žateckého chmele. Vaření piva probíhá minimálně deset hodin, kvašení až deset dní a ležení až dva měsíce. Vaří se zde 14 druhů speciálních piv. Vychutnat si je můžete buď v místní hospůdce nebo si nechat načepovat pivo do láhve s sebou. Vedle hospůdky se nachází ještě kavárnička s výbornými zákusky, doporučuji. Návštěvníci však sem jezdí hlavně relaxovat do Pivních lázní. V poslední době je i výhodná nabídka pobytů na slevových portálech, takže relax zde není tak finančně nedostupný jako je tomu u obdobných pobytů. V lázních se zde snaží skloubit alternativní léčitelství s běžnými lázeňskými postupy. Nejoblíbenější jsou však pivní koupele - ve vanách pro jednoho i partnerské vany, kdy se v pivu koupete i ho zároveň popíjíte. Relaxační pobyty tu mají přes den nebo i na delší dobu i s ubytováním. Nabízí zde i různé masáže, obličejové masky z pivovarských kvasnic a mnohé další služby. Nově jsou zde i první a dosud jediné Mořské lázně v naší republice. Hlavní plus je dodat tělu jod, který chybí, zrelaxovat a detoxikovat organismus. Kdo do Pivních lázní zavítal, většinou se vrací rád znova, a to nejen do pivovaru, ale také pro tu krásnou přírodu okolo.. pěší výlety po Beskydech nebo na procházku a návštěvu Valašského muzea v přírodě, které sídlí nedaleko - skládá se ze tří částí - Valašské městečko, Mlýnská dolina a Valašská dědina a přenesete se tak do doby svých předků. Jezdíme sem rádi vláčkem a procházkou přes park si vychutnáváme okolní krajinu :)
Olga Panochová
Protože léto mám vytížené svou aktivitou hlídám pejsků, využíváme právě jednotlivých volných dnů bez hafíků a jezdíme na minivýlety v našem okolí. Pozvu vás do Smržovky mezi Jabloncem nad Nisou a Tanvaldem. Vzpomínáte, když jste v mládí malovali/y na dopisy, do písku a pod., srdíčka? Našli jsme jedno přírodní ve skále kousek od vlakového nádraží ve Smržovce. Vydáte se po modré turistické cestě a velice pohodlnou chůzí se dostanete až ke skalní vyhlídce Finkstein. Odsud je nádherný výhled do kraje přes vysokánský kamenný viadukt. A pak-můžete se vydat pěšky až na Bramberk nebo jít zpět a jet do Albrechtic, tady nasednout na lanovku(jezdí každou celou hodinu) a vyjet na Tanvaldský Špičák, kde je další kamnenná vyhlídka......... Nemusíme se honit za krásami do zahraničí, když je máme za humny....takže vzhůru na vyhlídky.
Zdena Taušová
Léto už není za dveřmi,léto dveře otevřelo .A co vidíme? Tuto sobotu jsem viděla krásný kout naši České země.Malebnou vesničku v Českém ráji - Malou Skálu. Malá Skála obklopená lesy z kterých se tyčí zámek Pantheon z kterého vidíte celé,širé okolí. Naproti uvidíte vrcholky skal Soušky se jim říká .Tam chodí lézt začínající horolezci. Když se podíváte dolů z rozhledny klidně si plyne řeka z které slyšíte "Ahoj" vodácké zvolání rodiny s dětmi,které tráví svoji aktivní dovolenou na lodi . Odpolední sezení u splavu ,lehnout si do posečené trávy a koukat se na modrou oblohu to je relax po celotýdenním shonu. Tato vesnička je upravená,čistá před každým stavením zahrádka .Padne na vás pohoda a klid a spadne z vás shon ,který během týdne prožíváte. Doporučuji tento malebný kout navštívit. Zdena
VANDA Blaškovič
...:)) právě proto bylo slovo "hrupka" v uvozovkách...:))...
VANDA Blaškovič
Alenko, přečtěte si na Nelíbí "dvě želízka v ohni" a bude vám jedna" hrupka" ukradená. Vy jste ji ihned upravila. Tam jsou dvě...:)) a stále..:)
Alena Várošová
Opravuji vítězům,stydím se,hned jsem si to udědomila.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...