Náš svět seniorský

Náš svět seniorský

3. 6. 2015

Seniorský věk se, konečně, začíná brát na vědomí! Populace stárne, a s tím ruku v ruce musí vzrůstat i vědomí, že senioři nejsou "jen na odstřel", že je s nimi nutno ještě počítat. Už si to uvědomily i příslušné instituce, a to je dobře.

Před několika týdny byla přednáška/beseda na téma "Stárnutí populace", a to v budově Českého rozhlasu Praha. A ve čtvrtek 6. června se zúčastním (již jsem přihlášena) celodenní konference na téma "Stáří spojuje", která se koná ve velkém sále Magistrátu Hlavního města Prahy. 

Mne tyto věci docela zajímají, rozhodně jsou pro mne užitečnější než nějaké drby.

naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Milí "í"čkaři - dík redakci, že můj článek doplnila vhodným obrázkem. Skutečně - v tomto krásném sále jsem včera byla ( ve 4.ř.- na místě zastupitele K.Březiny)Řečníků velmi mnoho - každý měl vyhrazeno 15 min. - Konferenci řídil p.Lorman - řed. organizace "Život 90". K dispozici bylo mnoho info-materiálů, hned při registraci jsme obdrželi návrh rezoluce. Návrh mohl být během dne doplňován - zřejmě pak-konečnou-verzi obdržíme. Jsem si vědoma, že s "novinář. vizitkou i60", kterou nám dal p. Raška v Poděbradech, musím o této Konferenci informovat. Mějte však strpení - připravím, ale také prokonzultuji s redakcí (jsem "novinář-amatér" = nic moc!)
Hana Čadová
Ano populace stárna a generace narozena kolem r. 1970 - 1976 jsou silné ročníky. Vzpomínám si, že na druhé narozené dítko byl do jeho dvou let příspěvek 500,-Kč! To byly peníze!
Jarmila Komberec Jakubcová
Květuško těším se na tvé postřehy z uvedených akcí a doufám, že nás budeš informovat
Květoslava HOUDKOVÁ
Milí přátelé, omluvte, že jsem popletla datum: Konference se koná ve čtvrtek- a to je teprve 4. června! Mně by se hodilo mít tělo jako Lego - každá část by stíhala něco zajímavého. Ale nevím, zda by se "staré kousky" daly zpět složit dohromady-to by už "vrzalo"!
Eva Balúchová
Máte v Praze výhodu.U nás na malém městě se nic takového neřeší.Těším se na vaše zážitky.
Marie Foltýnová
To Tě Květuš chválím.Jsou to zajímavé besedy,které se nás seniorů týkají.Potom podej zprávu.
Zuzana Pivcová
Doufám, Květo, že o té konferenci pak zase poreferuješ.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.