Docent Rajko Doleček,
popularizátor zdraví
1. 6. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Květoslava HOUDKOVÁ
3.6.2015 00:57
Zdravý životní styl, zdravá výživa - slyšíme stále a z mnoha stran. Lidé by tak měli žít, ale bohužel, ta zdravá strava je drahá, že- zejm.senioři - s mizerným důchodem na to nemají. Narodila jsem se koncem války, babička byla švadlena na vesnici. A čím myslíte, že jí sedláci zaplatili? - no, samozřejmě domácím mlékem, smetanou, tvarohem, máslem, sádlem atd. Na dvorku běhala už tehdy bio-kuřata ( = poctivě krmená (bez chemie!), slepice, krůty, husy, dupali i bio-králíci. A já - dítě z Prahy - jsem měla to potřebné, co se dnes draze kupuje = tedy dobrý základ do života. Rady doc.Dolečka jsem slýchávala, ale uplatnit se dá asi jen tato: "Neber si ten vdoleček "- radí Rajko Doleček !
Olga Štolbová
2.6.2015 11:30
Docela dost chytrých rad, od pana docenta, mi v hlavě zůstalo, často jsem ho poslouchala v rádiu. Přeju mu ještě hodně let.
Miroslav Štorch
1.6.2015 14:54
Moje maminka chodila v Bělehradě s Rajko Dolečkem do školy, protože tam žila silná česká menšina ještě z dob Rakouska-Uherska. Jejím tatínkem byl Čech od Prahy a maminka byla ze Srbska. Mnoho Chorvatů i Srbů studovalo později v Praze. Když byli zkoušeni a nemohli si v češtině vzpomenout na konkrétní české slovo do odpovědi, tak říkali srbochorvatsky "óvaj, óvaj " to je v překladu "ten, ten". Proto se jihoslovaským studentům přezdívalo přátelsky " Óvajové." :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA