Jarní fotopříběh: Jaro 
je nový život a mládí!

Jarní fotopříběh: Jaro
je nový život a mládí!

30. 5. 2015

Předpokládám, vážení, že takto jarní Prahu nebudete znát. Co vše je symbolem jara, symbolem probouzející se přírody ze zimního spánku?

Ze země začínají rašit kvítka, rodí se nový život, stromy kvetou a lidé se pod nimi líbají, všude kolem je mládí, lidé se na sebe více usmívají, je vidět, že se mají rádi, dokonce, že se snad i milují. Z vajíček, která skrývají tajemství se klube nový život. I lidé se tedy probouzejí, jaksi mládnou a čerpají nový životní elán s prvními jarními paprsky slunce. Symbolů jara je nepřeberně. Já jsem zachytila na fotografiích motivy kvítků a zrození kuřátek. A přidala jsem fotky z pozdější nedělní jarní cesty na Den matek za kuřátky. Nesla jsem totiž slepičkám, dárek, zrníčka...

Kuřátka, která se rodí na jaře, chová náš rodinný přítel v Praze. Jak vidíte, jsou to okrasná kuřátka. Ty se nejedí. Z některých kuřátek vyrostou krasavci, kteří soutěží na výstavách chovatelů a dokonce i vítězí. Taková vypiplaná kuřátka, slepičky a kohouty jsem ještě nikdy neviděla. Není kuře jako kuře. Není slepice jako slepice! Není kohout jako kohout! Pokud se budete v Praze a uslyšíte radostné štěbetání, určitě se stavte. Dostanete jako výslužku čerstvá vajíčka. Jaro a vajíčko je symbolem nového života. Vše se v tuto dobu zelená, pučí, rozkvétá, zakulacuje se, rodí.

Ani se nenadějeme, jaro skončí a bude tady léto, podzim, zima...

Jaro budiž pochváleno, vždyť jaro, to je mládí!

 

Fotografujete rádi? Zúčastněte se naší fotosoutěže s názvem Jarní fotopříběh. Pošlete sérii fotografií doprovázenou textem a vyhrajte tablet Lenovo! Více informací o soutěži najdete zde.
Jarní fotopříběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Štolbová
Vandi, žasnu a souhlasím s Janou i ostatními. Šíře Tvých nápadů a zájmů je, zřejmě nepřeberná. Tleskám *****
Růžena Antlová
oprava !!!!!!! JARNÍ příroda
Růžena Antlová
K jarnímu fotopříběhu patří jak zrození tak i jatní příroda,kytičky a Vando tobě se to moc povedlo . Krásné fotky a nádherná kuřátka .
Alena Tollarová
Vando, Ty vždycky přijdeš skoro na poslední chvíli s něčím zvláštním. Kuřátka přece k jaru neodmyslitelně patří a jsou opravdu kouzelná. Slyším v duchu to pípání, jak jsem ho kdysi slýchávala, když jsem byla malá a právě vylíhnutá kuřátka jsme měli v kuchyni v krabici. A vzkaz Tvého tatínka je krásný.
Soňa Prachfeldová
Krásné Vando - jaro, květy, mláďátka, něha - super !
Jitka Chodorová
Vando,jsem ráda,že jsi Jarní příběh nakonec poslala,kdyby ne, tak jsi nás ochudila o další příjemný zážitek,prostě holka umíš,na co sáhneš. A já ti za to děkuji.
Jaroslava Handlová
Já nejen, že jsem se ještě v Praze nesetkala s tak roztomilými kuřátky, ale dokonce jsem taková ještě neviděla nikdy. Paráda! Představ si, Vando, tu náhodu - letos jsem domluvena na celodenním výšlapu do Prokopského údolí. Třeba od někud tam uslyším jejich štěbetání.
Alena Vávrová
Vando, povedl se ti moc hezky pojatý jarní fotopříběh.
Dana Kolářová
Hezká kuřátka.
Jana Šenbergerová
Vando, já jen neustále žasnu nad šíří tvého "záběru". Krásné fotografie, procítěný komentář k nim a list z památníku s milými slovy tvého tatínka - to mě dojalo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.