Fofrtěsto pro všechno

Fofrtěsto pro všechno

8. 5. 2015

Dá se koupit cokoliv už hotové, ale existují také rychlé recepty, že je hotovo dřív, než byste došli a vrátili se z obchodu.

Tak si to tedy pojďme vyzkoušet. Zpracujte těsto z těchto běžných surovin: 1 kelímek neochuceného pomazánkového másla + 1 kelímek polohrubé mouky + 1/2 prášku do pečiva + špetka soli. Nic víc.

Těsto rozdělte na dva až tři díly a vyválejte placky libovolného průměru. Pak je upečte pro různé účely, například: koláče s ovocem (snídaně), pizza se šunkou či sýrem (oběd), a podobně. Zkrátka, dle ctěné libosti.

A přimícháte-li do těsta mleté domácí škvarky, napečete si hromádku výborných škvarkových placiček.

Tak zkoušejte a dobrou chuť!

recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Ovocné knedlíky : Už ovoce neobaluji těstem a nehážu do vroucí vody. Mám oválný parní hrnec - z těsta vytvořím mističky - naplním ovocem a uvařím v páře - pak obvyklý postup: tvaroh-máslo-cukr.
Květoslava HOUDKOVÁ
Dodatek k těstu: Je to každého věc, zda těsto chce vyzkoušet nebo ne. Horší pro mne bylo, když jsem chtěla robotem zjemnit škvarky, koupené u našeho řezníka. Neviděla jsem, že ve změti škvarků jsou i drobné kousky kostí ! což by mi mohlo poškodit robot. "Zakvílel" - tak jsem hned vypla. Příště si raději půjdu koupit škvarky na Farmářský trh! (vyberou mi kousek po kousku a budou i chutné).
Jana Slavíková
Paní Rypáčková, neodsuzujte předem a zkuste. Ne všechny "Hruškovy" recepty jsou špatné. Třeba tohle těsto nebo "lučina" z překapaného jogurtu, domácí termix, jablečné lívance, přesnídávka, švestkové knedlíky ze spařeného těsta, kuřecí bábovka a jiné. Připomíná některé staré rady, které jsou dnes zbytečné (např. jak udělat šlehačku z mléka a másla), některé recepty jsou velmi neobvyklé (smažená tlačenka), ale stačí si je přečíst a zamyslet se. Syrové kuřecí kůže (asi nejvysmívanější surovina) jsou sice trochu eklhaft, ale neříkejte mi, že kůže z pečeného či grilovaného kuřete není pochoutka.
Hana Rypáčková
No,to mě zchladilo..Hruškovy kuchařky nemám v oblibě....
Eva Balúchová
Na Ládě Hrušky jsem se nedívala,tak děkuji za radu,určitě vyzkouším.
Olga Štolbová
Květuš, prima - určitě vyzkouším....***
Jana Slavíková
Je to jeden z receptů vysmívaného Ládi Hrušky. Těsto je pružné, dá se lehce vyválet a použít na sladko i na slano. Děkuji za připomenutí :-)
Hana Rypáčková
No to zkusím,suroviny se mi líbí.Pomazánkové máslo u nás nechybí,všichni po něm sáhnou.Obchod mám přes ulici,ale jen v opravdové nouzi kupuji těsto.
Zuzana Pivcová
Ty jsi, Květo, šikulka, která leccos někde objeví a ochotně to poradí dalším. Někoho to třeba nezaujme, ale jiné ano. A tak se mi to líbí. Dát lidem možnost a ať se k tomu každý postaví podle svého. Díky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...