Jsi-li naštvaný,
jeď do Poděbrad

Jsi-li naštvaný,
jeď do Poděbrad

26. 4. 2015

Z Brna do Poděbrad se vypravila čtyři fešná děvčata. Nevezla ani slivovici, ani frgály, jen dobrou a upovídanou náladu. Kdo nezná ten pocit obrovského zklamání, když vystoupí v Brně na hlavním nádraží, tak asi ani neocení ten kouzelný pocit v Poděbradech. Vystoupaly jsme z nádražního podchodu a ocitly se v jarním království. Přivítala nás nejen milá dáma jménem Lidmila, ale také opojná jarní vůně. Všude, kam oko dohlédlo, jarní květiny a upravená lázeňská kolonáda. Ubytování a služby odpovídaly cenové relaci, důležitá byla poloha v centru města a hlavně účastníci „zájezdu“.

Páteční večer zahájila taneční skupina, jak jinak než z kategorie seniorů. Ale srdce plesalo, však jsme taky v Poděbradech. Pro mne bylo taneční vystoupení a hudební vložka, kterou nás potěšil 83letý kytarista, milým a láskyplným překvapením. Přednes ABECEDoidní povídky zahájila Helenka a nastavila takřka nedostižnou laťku. Umělecký zážitek z této kategorie byl ještě umocněn závěrečným vyznáním myšlence i60 od Zuzanky. Všem odvážným děvčatům děkuji za inspiraci a pobavení.

Sobotní ráno nás přivítalo sluníčko a nastal překrásný jarní den. Na procházku s naší perfektní průvodkyní Lidmilou nás vyrazilo asi dvacet. Kromě zámku, muzea, kostelíčků, břehů Labe a kouzelného okolí Poděbrad jsme také neplánovaně navštívili elektrárnu. Řekla jsem si: „konečně se také pokochají chlapi“. A bylo co obdivovat, podívejte se zde.

Smutné a zároveň naplněné bylo rozloučení. Musely jsme s mojí kamarádkou Miluškou odjet zpět do Brna ještě v sobotu. ALE perfektní tečka za pobytem v Poděbradech nás ještě čekala. Oběd jsme si vybraly na kolonádě v restauraci Cafe Oliver. Restaurace budila vynikající dojem od prvního pohledu. Zvolili jsme si klasickou svíčkou. Přiznávám, bez mučení, lepší jsem ještě nejedla.

Z Poděbrad jsme odjely rychlíkem do Kolína. Tady nás mile překvapil profesionální postup průvodčího, který inspiroval náhodnou spolucestující, vracející se z Poděbrad na Slovensko, k debatě na téma porovnání služeb, kvality života a inteligence obou národů. Filosofická debata, ze které jsme, dle jejího úsudku, vzešli jako jasní vítězové, potvrdila, že paní byla v Poděbradech stejně jako my „nasávat“ dobrou náladu a NEZAPOMENUTELNÉ zážitky.

Děkují holky z Brna.

 

PS. K navrhovaným uživatelským i grafickým změnám na portále se ráda vyjádřím mimo tento článek.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Magdalena Klosová
Zdravím do Brna se vzpomínkou na Tvou milou společnost na procházce Poděbrady.mm
Jaroslava Handlová
Mám radost z toho, že všichni jsme pociťovali srdečnou atmosféru, kterou potvrzuje i Tvůj článek. Škoda, Dášo, že jste musely odjet dříve. Protože jsme všichni všechno nestihli, máme o důvod víc, usilovat o další pěkná setkávání. Jarka
Marika drašarová
Dobrý den ,přemýšlím co napsat ,abych se neopakovala.jsem moc ráda ,že mě Sonička vzala mezi Vás .Nejen ,že Poděbrady jsou velmi klidnou oázou plné květů než naše lázně Teplice ,ale že jsem poznala milé lidi ,kteří jsou aktivní i s přibývajícím věkem a chtějí ještě něco hezkého prožít. Děkuji paní Lidmile , za její starost jak pro nás připravit program a klobouk dolu před taneční skupinou . Byli skvělí. Večerní posezení nám lecos o každém z nás napoví a protože jsem byla na takovém sezení s vámi poprvé,poslouchala jsem velmi pozorně . Nebudu si jistě pamatovat všechny tváře a jména ,ale určitě některé ano. Děkujeme se Soničkou za milí vzkaz od dvojčátek,který nám nechaly na stole u snídaně ,protože jely brzy ráno za svými pejsky ,liškou a co já vím ,kdo ještě na ně netrpělivě čekal. Prožily jsme krásný sobotní večer na slavnostním předávání cen "KŘIŠŤÁLOVÉ RŮŽE" .Úžasná tečka za dvoudenním pobytem .Odjížděla jsem s pocitem ,že to stálo za to a že se ráda znovu setkám s vámi všemi. PŘEJI KRÁSNÉ UŽ SKORO MÁJOVÉ DNY .ZDRAVÍ ,POHODU ,LÁSKU V JAKÉKOLIV PODOBĚ A SPOUSTY HEZKÝCH PŘÁTELSKÝCH SETKÁNÍ. Marika
Zuzana Pivcová
Já jsem Vás, Dášo, vnímala sice jen jakoby trochu z povzdálí, ale vím o Vás dost, abych si dokázala představit, jak výborně zvládáte svou dobrovolnou práci als Seniorenpflegerin. Určitě je s Vámi dobře.
Soňa Prachfeldová
Jak rád si člověk připomene krásná místa v Poděbradech a milé lidi. Díky !
Marie Foltýnová
Hezký článek od naši milé spolucestovatelky.Díky za vše.Moc Tě zdravím .
Eva Balúchová
Díky za pěkný článek.Ty srdíčka byly hezké. Zdraví děvče z Moravy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...