O odchodu do důchodu

O odchodu do důchodu

18. 4. 2015

Donedávna bylo všecko v cajku,
spokojeně žil jsem v procesu,
ze stožáru stáhli však mou vlajku,
řekli, ať to těžce nenesu.

Potřásli mi rukou při odchodu,
popřáli mi zdraví na věky,
poslali mě z práce do důchodu,
že je to přec úděl odvěký.

Na penzi jen těžko jsem si zvykal,
zlepší se to, Honzo, uvidíš,
každý kolem denně mi to říkal,
jsi svým pánem nadosmrti již.

Stoprocentně všem za pravdu dávám,
zase je teď dobře na světě,
s přáteli když na kytaru hrávám,
v těle cítím duši dítěte.

Moje poezie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Není to špatné být v důchodu,vždy mi moje maminka říkávala.Až já budu v důcodu budu háčkovat,šít a plést a dělat všci na které jsem neměla čas.Mamince je přes devadesát a stále nemá čas,tak jako já.Ten den,týden,měsíc,rok je nějaký krátký. Ale k věci:Pravdivá a pěkná báseń,jak pro koho.
Marie Magdalena Klosová
Já se důchodu stále nemůžu nabažit.To,že ráno přemýšlím,který je den,je neocenitelné !A nevím,jak je to možné,ještě nedávno jsem se tomu smála,patřím také k těm,kdo v důchodu "nemají čas".Naštěstí jsem zaneprázdněna a "se zaneprazdňuji" jen příjemnými věcmi.
Hana Rypáčková
Já jsem na tom jako Helenka /v 54 předčasný/-starala jsem se vnoučata a maminku.Letos jsem navzdory UK konečně dosáhla na deset tisíc !Taky mě ta svoboda baví.....Přeji všem hodně zdraví a sil ...
Helenka Vambleki
Taky mi nikdo rukou netřásl, o místo jsem kvůli nemocné páteři přišla v 53 letech a pak pět let pendlovala mezi krátkodobými brigádami a úřadem práce se soiálními dávkami. Odchod do důchodu byl pro mne vysvobozením a finančním zajištěním. Hned se líp žilo, když místo dávky 3000 jsem najednou měla trojnásobek! Že je to podprůměrný důchod? Já ssi nestěžuji, na všechny mé seniorské aktivity to vystačí :-)
Olga Štolbová
Zdeňku zdravím a dávám za pravdu i komentářům. Skoro nic nemusím a můžu skoro všecko. To je přece prima a mít občas duši dítěte, není určitě na škodu. *****
Jana Šenbergerová
Ještě jsem nebyla v důchodu a už jsem byla pečovatelkou na plný úvazek, takže mě "odchod" do důchodu spíše potěšil, než vyděsil. Současnost vnímám jako Jitka a raduji se z ní. :-) Verše parádní, ostatně jako vždy. Závěr nemá chybu.
Hana Rypáčková
Ještě dodat akordy-lepší než Dědeček...:-))))
Libuše Křapová
V důchodu život teprve začíná :-))
Jaroslava Handlová
Zdenku, člověk si zvykne! Důležité je umět si hrát i v důchodu. A jak je vidět, tak zábava Vám jde. (Teď si uvědomuji, že mně ani neměl, kdo potřást rukou při odchodu do důchodu - byla jsem sama sobě šéfem, ale nevadí, přežila jsem to).

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.