Jarní fotopříběh: Labutí jezero

Jarní fotopříběh: Labutí jezero

15. 4. 2015

Jsem díky svému fotografickému koníčku, zamilovanému místu a nyní také díky jaru velmi často u jezera, a to na mostě přes dokskou zátoku. Na jednu stranu mám výhled do dáli ke kopcům lemujícím břeh na splavské straně jezera, na druhou stranu na konec zátoky, kde ústí jeden z přítoků jezera.

Kolem mostu je nyní ještě mělčina, jezero se stále napouští a panuje zde čilý jarní ruch. Vodní ptactvo - především kačeny - je v nejlepším namlouvání, zamilovaní kačeři se přetahují o svoje favoritky a co chvíli zčeří hladinu menší bitkou. 

Letos se tu zatím vyskytuje jen jeden pár labutí velkých a vypadá to, že již zahnízdil. Ještě o svátcích společně přelétali sem a tam z jezera do zátoky nebo společně hledali v mělké vodě potravu. Dnes se kolem mostu v době mé přítomnosti vznosně plavila jen labuť a co chvíli nořila svůj štíhlý krk do vody, aby se nasytila. Druhého z páru jsem objevila v rákosí na konci zátoky - asi již na hnízdě zahříval snůšku, protože se za celou tu dobu nepohnul z místa.

Již nyní se těším, až zdárně vyvedou malá labuťátka a připlují se s nimi k mostu pochlubit.

 

Fotografujete rádi? Zúčastněte se naší fotosoutěže s názevm Jarní fotopříběh. Pošlete sérii fotografií doprovázenou textem a vyhrajte tablet Lenovo! Více informací o soutěži najdete zde.
Jarní fotopříběh
Hodnocení:
(5.5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Byl jsem zklamán, když jsem se dočetl, že věrné milování labutí je jenom iluze. Prý také zahýbají....Smutný smajlík.
Alena Vávrová
Děkuji za milé ohlasy! To víte, že budu labutí pár průběžně sledovat. Vloni jsem u mostu vyfotila rodinku se sedmi šedohnědými labuťátky. Už to mám v kalendáři, že by se měla vylíhnout asi za 5 týdnů po zahnízdění. Určitě pak fotky přidám. Ono jich bude na jezeře hnízdit víc, v každé klidné zátočině. Bývají krotké a vodí své mladé i na travnatou pláž na pastvu. Labutě fotím i na dalších rybnících v okolí, jen to jaksi nestačím objíždět :-).
Hana Šorejsová
Plující labutě je krásné pozorovat. Povedlo se ! V Austrálii jsem viděla černé labutě a labuťáky . Labutě jsou také v Austrálii symbol věrnosti.
Dana Kolářová
Alenko, tušila jsem, že Tě jarní fotopříběh zláká, že zvolíš jezero, jen jsem netušila jaké téma. Vybrala jsi báječně, labutí story. Moc hezké. Děkuji za hezkou vzpomínku.
Libuše Křapová
Krásný příběh plný lásky :-))
Zuzana Pivcová
Moc krásný příběh od vody. V Týně bývají také labutě a mají hnědá mláďata, která se pak postupně přepeřují, což je kouzelné. Pro vás, co žijete blíž přírodě, je to asi normálka, pro mě vždycky malý div. :-)
Olga Štolbová
Alenko, moc hezké. Hlídej a foť, snad se ti podaří zachytit i celou rodinku. Také nevím, za jak dlouho se vylíhnou labuťátka. - těším se...***
Zoja Sedláčková
Krásné fotky z jezera. Jak dlouho sedí labutě na vejcích? Bylo by fajn, kdybys mohla přidat i fotku s nimi. Asi se k vám budu muset zase vypravit, nalákala jsi mě.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.