Velikonoce bez vajec? To nebude potřeba
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

Velikonoce bez vajec? To nebude potřeba

5. 4. 2015
gastronomie Velikonoce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Moje maminka, která byla z chudé venkovské rodiny, říkávala, že jedno vajíčko vydá za čtvrt kila masa. Brala jsem to s rezervou. Pak se začaly vejcím připisovat nepěkné vlastnosti. A najednou někdy před dvěma lety slyším v rádiu nějakého odborníka, jak tam opakuje maminčinu pravdu. Moje srdíčko se zatelelilo. Fakt.
Zdenka Jírová
Paní Mužíková, ty rozpuštěné skořápky nejsou jenom pro psy, klidně si je můžete dát také, pomáhají proti osteoporóze nebo pro snadnější hojení zlomenin.
Zuzana Pivcová
My nosíme roztlučené vaječné skořápky spolu s tvrdým pečivem a zeleninou jako "nadílku" na Štědrý den do ZOO. Kdysi nám pořadatelé potvrdili, že je chtějí, takže se to od té doby vžilo.
Jana Slavíková
Tomáši, vejce na tvrdo nemusíte polykat jako frajer Luke, ale co třeba plátky vajec na chlebu s máslem potřené pikantní hořčicí? Nebo rozmíchané s lžící majonézy a plátky ředkviček (těch samozřejmě víc než majonézy).
Lidmila Nejedlá
No vida, skladuji je špičkou nahoru. Hned je jdu obrátit . Díky za rady.
Eva Mužíková
No vida, pořád se člověk učí... Také mám jednu radu pro chovatele psů. Vaječné skořápky umýt v horké vodě, hlavně zevnitř. Pořádně usušit a potom buď rozmixovat, nebo rozmačkat válečkem na jemný prášek. Ten dát do skleničky a zakapat šťávou z citronu. Tak, aby byl prášek vlhčí. Promíchat a nechat třeba v chladničce. Kyselina citronová způsobí rozložení skořápky a uvolnění vápníku. Podávat pejskům do žrádla, zvláště u štěňat a mladých psů dobré na posílení kostí... Neumím to tak dobře popsat, ale je to opravdu dobrá věc..

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody