Talentované divě Ireně
Kačírkové doba nepřála

Talentované divě Ireně
Kačírkové doba nepřála

24. 3. 2015

Doménou herečky Ireny Kačírkové, která by se 24. března dožila 90 let, byly bystré, inteligentní a sebevědomé dívky a ženy ve francouzském a anglosaském veseloherním klasickém repertoáru.

Film ani televize jejího talentu bohužel plně nevyužily. Přesto Kačírková přispěla k úspěchu několika kvalitních filmových veseloher, jako například Byl jednou jeden král, Florenc 13.30 nebo Bílá paní, ale i prvního muzikálu Starci na chmelu. 

Herečka splňovala všechny předpoklady pro hvězdy: byla vysoká, štíhlá, měla potemnělý hlas, výmluvné velké oči a smysl pro humor. V období normalizace 70. let byla jako nepohodlná odsunuta do pozadí.

Na scénu Kačírková vstoupila už za okupace v Ostravě, po válce vystudovala pražskou konzervatoř a dokončila DAMU. Od roku 1950 až do své smrti v říjnu 1985 byla členkou Městských divadel pražských. Již od roku 1981 věděla, že má rakovinu, které také nakonec podlehla.

herci
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vladka Steinová
Nádherná, inteligentí a talentovaná žena, skvělá herečka.Mnohé dnešní tzv.herečky by si ji měly vzít za vzor.
Hana Šorejsová
Byla krásná a skvělá herečka. Ona a Marie Drahokoupilová uváděly francouzštinu na televizních obrazovkách tak, jak málokdo, jak vzpomíná i Míra. Její kvality nebyly plně oceněny, stejně jak píše paní Zdenka . U mne zůstane v paměti jako princezna Drahomíra z "Byl jednou jeden král" anebo paní profesorka ze "Starců na chmelu".
Zdenka Jírová
Byla to krásná a talentovaná herečka. Bohužel, žila v nesprávné době.
Miroslav Štorch
Dnes pozdě večer hraje Irena Kačírková od 22.15 na ČT2 ve výborném filmovém muzikálu "Starci na chmelu". Když jsem bydlel v Praze, tak jsem ji viděl skvěle zahrát roli v dramatu Médea společně s Václavem Voskou. Navíc skvěle uváděla televizní lekce francouzštiny. Zahrála si i několik rolí princezen :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

21%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%