Velká módní soutěž:
Volnost, lehkost, sladění

Velká módní soutěž:
Volnost, lehkost, sladění

27. 3. 2015

Vážená redakce, vážení a milí, dovolte, abych se představila: jmenuji se Michaela Přibová a rozhodla jsem se zapojit do této soutěže. 

Pracuji jako průvodkyně a povolání mi určuje oblek, tedy anglicky outfit. Oblek, aby nebyl out (z módy, nemoderní), ale fit (aby padnul, seděl). Povolání mi tedy diktuje, jak vypadat, neboť už při představení na mně ulpí čtyřicet až padesát párů očí. A věřte mi, změří si mě od hlavy až k patě. (Muži spíš od nohou nahoru). A tak se snažím být upravená a sladěná. 

Nemám ráda na sobě moc barev, obvykle dvě stačí. Ideální je pro mne odstín jedné barvy. Na fotkách jsem vyfocena kamarádkou a kolegyní v hotelu těsně před výjezdem na okružní jízdu po Praze. Měly jsme spolu na tři dny skupinu studentů z Turína. Moje kamarádka mi s mou sestrou strašně fandí, přihlásím-li se do nějaké soutěže, a tentokrát vybrala zákoutí hotelu v Královských Vinohradech na Praze 2. 

Zvolila jsem sukni a svetřík spolu se střevíci v černé barvě. A doplnila fialovou vestičkou se světle fialovou šálou. Mám ráda fialovou barvu, říká se o ní, že je duchovní.

Oblečení a hlavně střevíce musí být pohodlné. Potom se cítím uvolněně a stejně tak se snažím o bezprostřední a nenucený výklad, prostě to nesmí nikde tlačit ani škrtit. Mám ráda lehkost bytí. 

Pokrývku hlavy nemám po celý rok. Svetr i vestu nechávám rozepnutou.

Také se líčím. A někdy až příliš. Od mládí. Tento pro někoho zlozvyk jsem neomezila ani v pokročilejším věku. Vlasy si natáčím, aby nebyly zplihlé. Jsem ráda upravená. I doma se nalíčím, i když nikoho nečekám. Jen tak pro dobrý pocit. Nepatřím k ženám, které s věkem rezignují na svůj vzhled či celkově na život.

Sukni volím vždy raději než kalhoty, podtrhuje ženskost stejně jako kadeřavé vlasy. 

Když jsem kdysi začínala průvodcovat, říkali nám: „Vy reprezentujete zemi.“ A kladli nám na srdce, ať jsme si toho vědomi a že možná budeme jediní, koho cizinci poznají blíže a od koho budou čerpat informace o naší zemi a kultuře. A tak se snažím nedělat ostudu.

Ostatně, jak řekl klasik: „Žena, která se zdobí, plní jen svou povinnost.“

Mějte se hezky!

 

Hodnocení naší poroty

Táňa Havlíčková:
Michaela se opravdu hodně líčí. My ženy si často neuvědomujeme, že jinak vypadá silné líčení na dvacetileté tváři a jinak na tváři kolem šedesátky. Naše tvář je v tomto věku už poznamenaná vráskami, které jsou naprosto přirozeně krásné, ale pokud se nepřirozeně nalíčí, tak slovo krásná z tohoto spojení navždy mizí. Taky nejsem nadšená ze spojení vestičky, která zapínáním i materiálem působí sportovně, a krásným společenským výstřihem černých šatů. Dost se to stylově bije. A nezachrání to ani nádherná kašmírová šála v kouzelném odstínu jarních šeříků.

Hodnotím známkou 2-

Elen Zajíčková:
Paní Michaelo, máte krásné a reprezentativní povolání. Jak píšete, máte předepsané oblečení. Neznám detaily, jen to, co zmiňujete. Černá barva Vám sluší, takže nic nepokazíte, jestli volíte vše černé, a jen pro kontrast zvolíte jinou barvu. Fialková lichotí Vaší světlé  pleti. Pléd dodá jakousi noblesu, a ta Vám sluší. Nelíbí se mi ale Váš účes. Je už jaksi "out". Zbytečně Vám přidává léta a přísnost. Jiný sestřih by nechal vyniknout kvalitě a množství vlasů. Máte krásný obličej, ke kterému sluší vše. Doporučila bych lehký make-up, který překryje nedostatky, případné skvrny a vyrovná plasticitu pleti. Zároveň ji ochrání. A určitě zkuste studený odstín rtěnky i tvářenky. Hlavně v případě, že se oblékáte do studených barev. Broskvová sice omladí, ale nehodí se k Vašim doplňkům na fotkách.  

Hodnotím známkou 2

Scarlett Wilková:
Michaela vypadá přesně tak, jak o sobě píše. Dáma, které velmi záleží na tom, aby vypadala žensky a upraveně. Píše, že se líčí někdy až příliš. Nalíčená se mi zdá hezky, ale to spojení "až příliš" mi na ni přece jen v něčem sedí. Její snaha dosáhnout dokonalosti je až příliš viditelná. Je jasné, že nám předvedla oblečení, které nemá nic společného s věcmi, které ženy volí na volný čas. Takže těžko poměřovat s dámami, které se předvedly v džínách, tričkách, bundách. Toto je pro Michaelu její pracovní oděv, je zvyklá se pohybovat ve společnosti, umí se přizpůsobit. Přesto mi v celkovém dojmu něco chybí, něco, co by působilo mladistvěji, šmrncovněji. A odpustila bych si ty černé překřížené pásky na šatech, myslím, že kdyby šaty měly hladký lodičkový výstřih, byl by celkový dojem lepší. Proto ta dvojka, i když chápu, že pro mnohé Michaela může být přesně ukázkou toho, jak má elegantní dáma vypadat.

Hodnotím známkou 2 

Redakce:
Paní Michaelo, nemáme nejmenší obavy, že Vy reprezentujete naši zemi velmi dobře. A líbí se nám také, jak poctivě a zodpovědně berete svoji zajímavou profesi. Škoda, že jste nám o ní (a samozřejmě také o sobě) neprozradila trochu více. Proto ta chvalitebná.

Hodnotíme známkou 2


Průměrná známka prvních deseti hodnotících čtenářů je 2,65

Celková výsledná známka je 2,23

Na aktuální výsledky Velké módní soutěže se můžete podívat zde.

Modelky Velká módní soutěž
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Júlia Vonásková
napsala jsem jenom to,co mě srdíčko říkalo.......
Alena Várošová
Julie,to jsi mne nemusela tak vychvalovat.Kdysi jsem tady napsala,že poslední místo bude moje i kdybych známkování,které by mělo ohrozit moje poslední místo bych zkreslila 1*.Nebylo toho zapotřebí,přečetla jsem si důkladně celý Tvůj komentář a jsem zvědavá,kdo Ti dá za pravdu.Vůbec se nedidím,že jsi hodnotila jak jsi hodnotila už mimo soutěž,protože když přijde další žena,která by mohla být druhým nebezpečná,tak skončí na konci.Ale zas komu se to poštěstí být první z druhého konce od ocasu? Já mám na to všechno svůj názor a můj rozum mně ještě neklame.Celý život jsem tajně snila,jenom snila se nějak prosadit,něco na sobě změnit na svém oblečení na své vizáži,něco si dokázat,že nepatřím ještě do starého železa. No a co?Dostala jsem takový výplach žadludku,že toto se nepoštěstí ani dobrému internistovi,který chystá pacienta k operaci. Beru tuto pro mne 2.soutěž jako neférovou hru.Díky,že mám pohodovou povahu,tak jsem tohle ustála.Je mnoho žen,které se nepřihlásily z toho důvodu,že nerozdýchaly to ponížení a nesmířily by se s kritikou Naše chyba,měly jsme být zkušené a světem protřelé a mohly jsme se přihlásit až na konec. A že nejsme,jsme tak kde jsme.Vždyt už to končí a stojím si za tom co jsem napsala i když pro mnoho lidí budu rebelka. Hezký večer všem
Redakce i60
Paní Vonásková, účast v soutěži byla Vaše svobodná volba, stejně jako bude Vaše svobodná volba přijet či nepřijet na setkání v Poděbradech. Je to jen a jen na Vás. Pokud jste se ale rozhodla kazit atmosféru na webu, zvolte si prosím nějaký jiný.
Júlia Vonásková
kdybych byla mstivá tak tady té paní jsem mohla ráno 5...ale když je člověk ještě rozespalí a nevnímá,a chystá se do práce,tak jsem to zmírnila,už jsem to tam měla napsané,nechci ji urazit,ale když někdo dá 1 za pracovní model, tak bych ji vyhodila,jasně bylo psané,volno časové,ani k šicímu stroji bych se takto neustrojila,celý den jsem přemýšlela o této divné soutěži,k čemu mě to vlastně bylo a co mě to dalo a vzalo,vzalo mě to muj volný čas,jsem člověk který dotáhne vše až do konce,a potom padnu,dalo mě přehled kdo jak se strojí, já teda určitě ze svého neslevím,dalo mě jednu skvělou kamarádku, a to je taky vše!pro mě ztráta času,ale muj život je tak krásný,moje děti,vnuk,přítel,moje milovaná práce,maminka...že tato hra mě přesvědčila o opaku a hodně si rozmyslím,koho si pustím do svého života,ale děvčata nejde mě do hlavy,proč Alenka Várošová zustala viset až na posledním místě,když se podívám kdo všechno je před ní,tak mě je za ní líto, jsem ráda,že moje známka neovlivnila její hodnocení,protože bych se ještě dneska fackovala Alenko,veřejně promin!jsi moravačka, já slovenka,nejsme suché ,studené ženy a to je na škodu tady v této soutěži....už nikdy v životě se nikam nepřihlásím,nechtěla jsem na bednu,ale poznala jsem faleš,a rychle na tuto akci zapomenout a to se mě rychle povede,taky jsem přemýšlela o Poděbradech ,že přijedu a předvedu,že moje barevné hnízdo je pryč,nepřijedu!co bych tam dělala,seděla v koutě, ani náhodou,to si radši zajedu na wellnes a budu relaxovat,takže tato komedie končí a já se mužu učit, a to mě přinese větší požitek,mužu se prezentovat jak v práci ,tak i na školeních,a na to se těším.....takže si počkám která krasavice přijde a ještě jsem nedala 5.jdu se podívat na jaké dno jsem zase spadla,ale největší radost mám,že p. Ludmila si uhájila 1 místo,aspon má a bude mít krásný zážitek s usměvem Julia
Alena Várošová
Evo,já si taky řekla,že nebudu tam něco plácat,ale mně to nedá.To mně taky vytočilo a to jsem pohodová.Paní Mileno,o 2 body nižší známka to už je jedno jestli 3,nebo 5,to neřešte,raději napiště nějakou krásnou povídku,kterou si ráda přečtu. Hezký den .
Eva Mužíková
Zařekla jsem se, že když nehodnotím, nebudu vstupovat ... byla jsem mimo domov... Ale nedá mi to, nechci být stále jen ta bezkonfliktní........ opravdu asi módě nerozumím... tohle je síla a přesto je nad ostatními.... srovnávám Jitčiny fotky a hodnocení poroty s dnešní paní a JSEM Z TOHO " JAKSI ZMETENÁAAA",,, asi tady boduje sklon k cizím jazykům / jsem hnusná, já vím/, ale tohle se mi zdá opravdu nespravedlivé, i když jsem o stupínek výše.. A DOST Evčo......plácáš... nerozumíš módě, jdi do lesa se psem....
Alena Várošová
Pane Cakl,tak tato elegantní paní,nic proti ní,je ještě před Vaší paní.Je mi z toho zle,jdu něco dělat.
Alena Várošová
Pane Cakl odpovídám,každá žena má ve svém věku vrásky a ty se nedají až tak zamaskovat,pokud nemáte nějaký zákrok.Já vím,že paní tam vypadá na 40 let,skutečnost p,Máji muže být jiná,tak jak píšete,že bych ji nepoznala..Chápu Vás,asi se pohybuje mezi ViP,nebo to dobře zaplatila,to není problém? Sama co mám fotky,tak nemám ani jednu z retuší,ani to sama neumím Co z toho,když budu mít fotku jak mladice a normálně budu vypadat jak stará větev.K stáří vrásky patří a paní Jitce ty drobné vrásky sluší úměrně k jejímu věku. Pane Cakl jak jsem se opakovala po paní Zuzce nedá se srovnávat,nesrovnatelné.
Alena Várošová
Aleno T,to máte pravdu redakce to bere tak,že nás tu bude více přihlášených.To jsem se mohla taky nechat vyfotit v pracovním jak osekávám větve a svazuji otýpky jak za krále Klacka a určtě bych nebyla,kde jsem.Doma se nelíčím,jen když jdu mezi lidi,ale tak se nalíčit bych si připadala,že se blíží Velikonoce,že jsem zmalovaná jak velikonoční vejce.Tuto soutěž jsem brala pořád s humorem,ale je to tady všechno postavené na hlavu.
Radovan Cakl
Paní Várošová, počítat s retuší mohu, proto jsem líčení ani retuš nehodnotil. Porovnejte si ale v editoru při zvětšení fotku obličeje Jitky , která je také od profesionála, ale jsou na ní vidět drobné vrásky a póry pleti. Naproti tomu fotka paní Máji je tak vyžehlená, jako u fotek VIPek v magazínech. Když je potkáte na ulici, tak je nepoznáte. Ale to není nic proti paní Máje! :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...