Relax na Lipně

Relax na Lipně

13. 3. 2015

V říjnu minulého roku jsme se vypravili na Lipno, využili jsme příznivé nabídky přes internet. Zavolala jsme do hotelu Filip a zamluvila pobyt. Vše klaplo, pejsky a kocourka jsme svěřili synovi a vyrazili jsme. Když jsme dojeli k večeru na Lipno, přivítalo nás zapadající sluníčko a voda byla krasně nasvícena. Sice již bylo po sezóně, ale vyjeli jsme v předvečer 28. října, byl svátek a lidé si ještě užívali krásné slunné dny.

Ráno nás vzbudilo slunce. Po snídani jsme vyrazili na stezku stromů, nahoru lanovkou a dolů pěšky – krásná procházka lesem. K večeru procházky kolem vody, než nás večerní chlad a tma zahnaly do hotelu. Jeden celý den jsme věnovali Českému Krumlovu, kde je překrásně, a den nestačil ke zhlédnutí všeho. I když byl konec sezóny, v Č.Krumlově se to hemžilo cizinci, nejvíce bylo Japonců a Rusů. Vietnamci skoro v každém obchůdku a stánku.

Další výlet jsme podnikli do Rožmberku nad Vltavou, kde je krásný hrad, ale městečko mi připadalo ospalé, vylidněné, působilo na mě smutně a opuštěně. Cestou zpět k Lipnu jsme se zastavili ve Vyšším Brodě, kde je krásný klášter. V protější restauraci jsme se výborně najedli. Měla jsem pocit, že jsme snad jediní Češi, vše obsazeno Němci a borůvkové knedlíky do nich jen padaly. Evidentně jim česká kuchyně velmi chutná.

Poznali jsme krásný kus jihočeské přírody a cestu domů na sever jsme zvolili Šumavou, mezi malými vesničkami a samými lesy. Užili jsme si to !

cestování naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Pane Bratane, kola jsme neměli, ale vše jsme projeli autem a na místě prošli. je tam nádherně.
Jan Bratan
Ještě jsme jednou bydleli u Lipna tady http://hotel-lipno.cz/cs/ - je tam i možnost si vyjet kolem do Frymburku, což je malebná vesnička.
Soňa Prachfeldová
Díky Jani a nenech si tu krásu ujít, pokud to půjde
Jana Šenbergerová
Jižní Čechy a Šumavu téměř neznám. O to víc mě těší, když si o nich mohu alespoň počíst a prohlédnout si pěkné fotky. Tvé "cestopísky" mám, Soňo, ráda.
Soňa Prachfeldová
Děvčata děkuji za komentíky a doporučuji - Šumava krásná od západu po jih, všude strhující příroda, vesničky s kostelíky, dravé potoky, obří stromy, jezera a plesa, opravdu až srdíčko usedá.
Marie Magdalena Klosová
Český Krumlov,Rožmberk,Vyšší Brod,místa,která jsme,možná už pře 15 lety,s manželem také poobdivovali.Jeli jsme tenkrát okružní cestou po"vlastech českých"se svým fiatkem polským a spali tam,kde jsme zrovna dojeli.V Rožmberku např.v ubytovně pro vodáky.Za pár korun.Mám ráda objevné cesty.Děkuji za vzpomínku a fotky.
Alena Vávrová
...zapomněla jsem pochválit krásné fotky!
Alena Vávrová
Tak Lipno znám je z doslechu, moji mladí tam jezdí několikrát do roka, ale já tam ještě nebyla. A jaká jsem to Všudybylka, tak Jižní Čechy neznám, jen díky Zoje část Pošumaví. Virtuální procházku a výhledy ze Stezky v korunách stromů v každé roční době najdete na netu.
Dana Kolářová
Procházka na stezce stromů by se mi také líbila. Hezké fotografie.
Soňa Prachfeldová
Dík děvčata,

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.