Jarní radosti

Jarní radosti

11. 3. 2015

Po včerejší návštěvě naší zahrady jsem si řekla, že se musím podělit o radost. Je to radost z jara, ze sluníčka, z kvetoucích kytiček a nádherně modrého nebe.

Byli jsme tam s manželem vlastně poprvé po zimě. Kromě občasných kontrol. Pro jistotu jsem si s sebou vzala foťák a udělala jsem dobře. Sice jsem se trochu zlobila na lesní zvěř, protože mi poplenila můj nový záhon s jahodami, ale to jsou věci, které se dají nahradit. Když jsem se pořádně rozhlédla, viděla jsem rozkvetlé bledulky, klíčící narcisy, krásně zelenou juku a hlavně nádherně kvetoucí čemeřici. A nad tím vším  nádherně čisté modré nebe.

Trochu se obávám, že nám zima ještě nedala úplně vale a že se s jarem ještě trochu popere, ale to už bude jen takové bububu. Kdyř jsme odjížděli ze zahrady, byla jsem  unavená z práce, ale měla jsem moc krásný pocit, že to jaro už na mě opravdu dýchlo.

zahrada
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Mít zahradu je radost podložená vlastním potem, ale člověk nelituje, výsledek stojí za to. Celý život jsem měla zahradu, budovala jsem ji s láskou. Teď už ji nemám, nestačila bych na ni fyzicky. Pěstuji alespoň květiny na balkoně a doma.
Soňa Prachfeldová
Krásná čemeřice, mám bílou, zahradu máme u domu, už jsem také ostříhala bylinkové keře a heřmánek je nádherně zelený. Jaru a zahrádkářům zdar !
Alena Tollarová
To je radostné shledání se zahrádkou po zimě, že. V nedělí jsme to z Dobříně také vzali přes naši malou zahrádku. Zdá se, že se nic neztratilo - myslím z věcí, dokonce ani motyčky a hrábě. A krásně tam kvetou žluté krokusy.
Hana Rypáčková
Naďo, taky máme zahradu s velkým sklonem obrácenou na jih....Vlastně, kdyby tam nebyl ten barák, vypadá to velmi podobně.Už jsem si zahrady k velké radosti taky užívala...Bílá mi letos vykvetla jedním, ale krásným květem.
Alena Várošová
Pěkné,potěšení pro oko.Zahrada je radost a hlavně práce,ale dokáže se nám odměnit.
Alena Vávrová
Neklamné známky blížícího se jara potěší kdekoho, natož zahrádkáře :-). Jsem na tom stejně, akorát to mám všecko u domku. Ta čemeřice je nádherná. Po té mojí se zem slehla - měla jsem černou i bílou.
Jana Šenbergerová
Sdílím vaši radost. V neděli jsme pomáhali přátelům "odhalit" zahradní altán a při té příležitosti jsme se kochali probouzejícími se kytičkami. Dnes se radujeme hlavně z deště, který spláchne prach a zavlaží všechny rostliny.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...