Pavel Maslák a Jakub Holuša
získali zlato na HME v Praze

Pavel Maslák a Jakub Holuša
získali zlato na HME v Praze

8. 3. 2015

Sprinter Pavel Maslák je halovým mistrem Evropy z roku 2013 v Göteborgu, halovým mistrem světa z roku 2014 v Sopotech, mistrem Evropy z roku 2012 v Helsinkách. A nyní čerstvě také halovým mistrem Evropy ze šampionátu v Praze.

Havířovský drak, jak je mu přezdíváno, je skutečně nejrychlejší Evropan, drží již 7 osobních rekordů. Finále na 400m vyhrál suverénně časem 45:33 s. Jeho mezičas na 200 m je opět nejrychlejší. Je z něho opět mistr Evropy. Sympatický mladík si užil své finále. Čeká ho nyní MS v atletice v Pekingu.

Jakub Holuša se stal také zlatým mistrem Evropy ve finále na 1500 m. Fantastický finiš v závěru všechny fanoušky donutil k bouřlivému aplausu a doma jsme si hlasitě všici zakřičeli od plic. O 6 setin s předběhl tahouna, Turka Özbilena. Je to nádherný výkon našich dvou zlatých atletů Pavla Masláka a Jakuba Holuši.

Ve štafetě mužů 4x400 m jsme opět získali medaili, a to bronzovou, štafeta běžela ve složeni Němeček, Šorm, Tesař a Maslák. První byli Belgičané, kteří těsně před cílem předběhli Poláky.

HME v Praze končí s nádherným úspěchem. Češi získali 6 cenných kovů. Pavel Maslák a Jakub Holuša zlato, stříbro dálkař Radek Juška stříbro, pětibojařka Eliška Klučinová bronz, koulař Ladislav Prášil bronz a štafeta mužů bronz.  Předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník prohlásil, že prožíváme velkou radost a je to naplnění snů naší generace.

Sportu zdar!

sport
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Miroslav Štorch
Krásné výsledky dlouhé tréninkové práce s vybranými talenty. V roce 1978 jsem pracoval jako kameraman na atletickém ME v Praze na Strahově a naše filmy pak úspěšně vyvážel Filmexport do celého světa. Dnes jsem už v důchodu a dívám se jen v televizi nebo občas na Zlaté tretře v Ostravě na živo. Dnes kvalitní videotechnika v HD rozlišení nahrazuje filmy. Vývoj pokračuje :-)
Jana Slavíková
Viděla jsem oba. Úžasné výkony. Maslák letěl jak drak a Holuša jel jak dráha :-))
Soňa Prachfeldová
Tak to je úspěch a doma dvojnásobný. Gratuluji !

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

21%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%