Ježek na dvorku

Ježek na dvorku

23. 2. 2015

Tenkrát byla tuhá zima. Sníh nikde a mrzlo jako v Rusku, nejlépe bylo doma u kamen. Ale měsíc svítil tak intenzivně, že v noci bylo šero jako ve dne.

Té mrazivé noci jsem nemohla dlouho usnout, pes štěkal jako divý. Já se převalovala tam a sem. Nakonec jsem vstala v noční košili, hodila na sebe velice módní cibeliňák (některé dámy si jej budou určitě pamatovat). V něm i štíhlá žena se zdála o dvě velikosti větší, chlupatý kabát s delším vlasem působil mohutně. Nasunula jsem si škrápy a vyšla na dvůr.

Bydleli jsme u mých rodičů, kde jsme měli dva pokoje s tím, že si postavíme vlastní domek. Pes stále štěkal, došla jsem až k němu a vidím, u kopy kamení, které jsme měli nachystané na základy, byl  do klubíčka schoulený ježek a pes na vetřelce stále dorážel.

Vzala jsem proutěné pometlo, udělané z břízy, které náš pes nesnášel, a ježka, který se k nám vloupal, jsem se snažila metlou odkoulet mimo náš dvůr. Pes se mi pletl pod nohama neustálým pobíháním a za stálého ještě hlasitějšího štěkání mne doprovázal. Když se mi podařilo ježka dostat až za branku a již jsem jej koulela přes ulici, nenapadlo by mě, že pes vzbudil i maminku, která stála hodnou chvíli za záclonou a pozorovala mne.To jsem byla v 9. měsíci těhotenství, 20 kg navíc, mohutný kabát, který jsem nezapla, a velikánské břicho, valila jsem se po silnici jak sovětský tank, když jel osvobozovat Prahu.

Maminka se bála na mne zavolat, myslela si, že jsem se zbláznila nebo že jsem náměsíčná, že v noci zametám na ulici vozovku. Ale nakonec pootevřela okno a volala."Alenooó, co tam děláš?"

Odpověděla jsem: "Nevidíš, no přece vymetám toho hajzlíka, který vlezl na dvůr, pes štěká a já nemohu spát."

Po této příhodě jsem za necelý týden porodila velkého, krásného a hlavně zdravého syna, na kterého čekal stejně krutý osud...

Můj příběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Věděla jsem hned, kam směřujete tím závěrečným souvětím. Bohužel. A co se týče ježků, mívali jsme je ještě v jižních Čechách hodně pod kůlnou a na zahrádce. Jejich přítomnost vždy neomylně ohlásila fenka Lesana (viz Můj příběh: Lesánek byl fenka...), která doslova řvala a pokoušela se je odehnat od své misky, až měla čenich celý rozpíchaný do krve.
Alena Várošová
Ano paní Jano,pochopila jste,některé děvčata nepochopily a litovaly ježka,že umrznul..Koukněte na Vzpomínku na syna,tam je o tom víc..Rovnátka to jsem také psala.Hezký večer
Jana Šenbergerová
Musel na vás být pohled! Přiznám se, že já ten konec vůbec nepochopila, jen doufám, že se vašemu krásnému zdravému synovi nic zlého nestalo.
Lidmila Nejedlá
Hezká povídka, paní Aleno. Jen ten konec mne zaskočil...
Lidmila Nejedlá
Hezká povídka, paní Aleno. Jen ten konec mne zaskočil...
Soňa Prachfeldová
V zimě jsou asi zazimováni u nás, ale přes léto je chodím v noční košili, s baterkou a lopatkou dávat do bezpečí zahrady, nechápu kudy k nám prolezou na dvorek :-)
Hana Rypáčková
Evo, taky jsem je měla na CEV, ale později jsem je odvážela přímo do ZS- to odblešení bylo svízelné... Chápu tě Aleno, jedna vzpomínka probudí druhou...
Eva Mužíková
Paní Aleno, já jsem měla doma několikrát v bedně malého ježka, který neměl takovou váhu, aby v přírodě přežil zimu. Podle pokynů pracovníků Chráněné stanice ježků jsem je vykrmila, zazimovala a na jaře zase podle pokynů vypustila. Nikdy bych nevěřila, jak je takové malé pichlaté klubíčko roztomilé. Nádherné oči jako korálky, ochočilí se nechali i pochovat.... Přeji hezký den, dík za reakci.......
Alena Várošová
Zdravím paní Evo,ale v té době,kdy mi bylo 18 let,jsem nepřemýšlela,kam jej odnést a moje první myšlenka byla,atˇ jde někam jinam.Dnes bych to udělala jinak i nějaký ten pamlsek bych mu donesla.
Eva Mužíková
Paní Aleno, příběh je převážně psán v úsměvném duchu, tak to bylo možná myšleno. Ale já, jako ochránce všech zvířat nepochopím, proč jste ježka neodnesla někam do stodoly, nebo kůlny. V mrazivé zimě by si spíše zasloužil umístění v nějaké bedně s listím či senem. Takto určitě nepřežil. Ukončení článku je smutné, takže nerozumím té kombinaci. Na jedné straně vtipný humor, na druhé straně bolest....

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.