Bojíte se dát dětem na zadek?
Škoda, většinou to prospěje
8. 2. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
9.2.2015 15:31
Myslím, že pořekadlo ' Škoda rány, která padne vedle' je poplatné v každé době. Nejsem příznivcem tělesných trestů, těch jsem si sama užila dost, ale v dnešní době, kdy v podstatě nesmíte nic a musíte se bát, aby dítě nezneužilo svých pravomocí, je hodně těžké vychovávat potomky. V severských zemích se na dítě nesmíte ani zle podívat. Pak přijedou na prázdniny do Prahy a chovají se jako utržení ze řetězu. Zrovna těm by pár pohlavků jedině prospělo.
Soňa Prachfeldová
8.2.2015 09:44
Určitě jsem moje syny plácla také, kdysi se to vůbec nerozebíralo, ale jen do určitého věku, když jsem později domlouvala, tak syn mi pak říkal, lepší pohlavek než hodinové kázání !
Jana Šenbergerová
7.2.2015 22:50
Kde nepomůže slovo, pomůže mantinel. Pořád lepší narazit doma na milující ruku než venku na paragrafy.
Libuše Křapová
7.2.2015 20:59
Ano, pokud se dodržuje míra plácnutí, dítě ví, za co dostalo a není to vedeno v duchu nějakého ponižování, souhlasím. Někdy je to rychlejší a účinnější. Nic se nemá přehánět, ani bití, ani zbytečné zásahy do rodiny. Pak to dopadá jako v Norsku, kdy kvůli plácnutí děti přišly o rodinu, sourozenci jsou vychovávaní odděleně. Údajně proto, že spolu nebyly zvladatelní. Kde je deklarace práv dítěte, která zaručuje dítěti jeho práva na rodinu? Trošku jsem od hlavního tématu v článku odskočila, ale snad mne zde pochopíte.
Hana Rypáčková
7.2.2015 20:29
Určitě jsem své děti plácla a první vnuky snad taky, když byli všichni tři v jednom chumlu.Pak už jsem stárla a oni se tak nějak navzájem ovlivňovali a tělesný trest jsem už dlouho nemusela uplatnit.Jsou hodné a já nejsem hlídací babička.Jen návštěvová, dostonávací a prázdninová. A děda je přísný.Setkala jsem se s rozmachanými tyrany .
Mám tu desetiletého vnuka, dostonává, dnes poprvé byl na procházce a je mi líto, že jsme nemohli o prázdninách být na horách a víc si užívat.
Marie Magdalena Klosová
7.2.2015 19:27
Milý Tomáši,souhlasím NAPROSTO se vším,co píšete! I u mě
"dostanou vnoučata všechno".Včetně na zadek,když si to vykoledujou.A neváhám říct,že mě mají oba malí kluci rádi,těší se ke mně a neradi odcházejí.I Komenský říkal,a to je přece pořád autorita/nebo ne?/,že do 6 let věku dítěte je zbytečné leccos dospělácky vysvětlovat.Dítě spíš porozumí ,když dostane na zadek.Samozřejmě přiměřeně.To přece NENÍ týrání!Všechno je nějak postaveno "na hlavu".Doufám,že se na to zase časem přijde.P.S.Co to je tady za "seznamku"?
Zoja Sedláčková
7.2.2015 19:22
Nevím, já ani moje děti nikdy nedostaly. Nebyly to naše výchovné metody. A jsou z nich spořádaní dospěláci, na které si nikdo nemůže stěžovat. U vnuků to také nikdo nepraktikuje. Snad u úplně malých dětí plácnout přes ruku, pokud by dělaly něco nebezpečného...Ale pravidla byla vždy pevně nastavená a to je mnohem důležitější. A pak držet slovo.
Alena Tollarová
7.2.2015 18:53
Koukám, 6 příspěvků v diskusi, to se musím podívat na názory na přeszadek. A ono to zatím vypadá na techtle mechtle. Nebo jenom techtle? :)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA