Recept na ořechovou bábovku

Recept na ořechovou bábovku

26. 1. 2015

Kdysi jsem od kolegyně dostala recept na ořechovou bábovku se slovy, že komukoli dala tento recept, tomu bábovka chutnala. A já ji se stejnými slovy posílám vám všem.

Ořechová bábovka

hrnek hladké mouky
hrnek strouhaných ořechů (vlašských, lískových)
hrnek moučkového cukru
1/2 hrnku oleje
2-3 vejce
prášek do pečiva

Vše smíchat.

Dobrou chuť! 

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Taky jsem ji vyzkoušela a byla moc dobrá. Když se na ni dá ještě šlehačka, tak nemá chybu.
Jana Slavíková
Nedalo mi to a dnes jsem bábovku zkusila. Při dodržení množství surovin bylo těsto tak husté, že bych ho do formy musela nacpat. Přidala jsem trochu rumu a trochu mléka (asi půl deci od každého) a při 170 st. asi hodinu. Byla dobrá, ale do repertoáru mých "buchet" ji nezařadím.
Alena Vávrová
Vyzkoušela jsem s úspěchem. Přidat hrnek mléka by bylo zase moc. Pro jistotu jsem těsto opatrně poněkud naředila troškou smetany, měla jsem zrovna načnutou. U mladých se po moučníku jen zaprášilo. Díky za recept. Příště vyzkouším s mákem.
Michaela Přibová
Děkuji paní Pilátová. Ráda se na bábovky podívám a zkusím.
Jiřina Pilátová
Jen se držte vyskoušeného receptu. Já s tím mlékem mám špatné zkušenosti - pak je to jak zdrclé. Už jsem zkoušela 2 recepty a nedopadly. Jeden jdu zrovna vzít ke kávě. Asi už vše zkazím.Nic moc. Jinak bábovkové recepty mám na webu: bábinino místečko. Tam si něco vyberete.
Michaela Přibová
Ne. Opravdu nic nechybí. S mlékem by to bylo moc řídké. Půl hrnku oleje se třemi vejci stačí.
Hana Rypáčková
Taky myslím, podle hrnkových receptů peče vnuk super mramorovanou bábovku.V robotu vymíchá, vymaže formu a nastaví čas.Jsem ráda, když se i kluci hrnou do vaření a nestydí se zato, dávají si recepty na facebook a fotí se s vařečkou.
Jana Slavíková
Nechci zpochybňovat recept, ale nechybí tam nějaká tekutina? Tři vejce a půl hrnku oleje podle mě nestačí na tři hrnky sypkých surovin. Třeba hrnek mléka?
Marie Magdalena Klosová
Zkusím.Hrnkové já ráda.A zrovna jsem měla na něco takového chuť.
Jana Šenbergerová
Včera jsem pekla podobnou, jen místo ořechů jsem použila mletý mák a místo mouky hladké polohrubou a hrst rozinek. Také nám moc chutná. Vyzkouším to s ořechy, ty máme také rádi. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.