Kdysi jsem od kolegyně dostala recept na ořechovou bábovku se slovy, že komukoli dala tento recept, tomu bábovka chutnala. A já ji se stejnými slovy posílám vám všem.
Ořechová bábovka
hrnek hladké mouky
hrnek strouhaných ořechů (vlašských, lískových)
hrnek moučkového cukru
1/2 hrnku oleje
2-3 vejce
prášek do pečiva
Vše smíchat.
Dobrou chuť!
![Recept na ořechovou bábovku](/images/gugelhupf-276784_640_201501262053574.jpg)
Recept na ořechovou bábovku
26. 1. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
11.3.2015 13:15
Taky jsem ji vyzkoušela a byla moc dobrá. Když se na ni dá ještě šlehačka, tak nemá chybu.
Jana Slavíková
10.2.2015 23:50
Nedalo mi to a dnes jsem bábovku zkusila. Při dodržení množství surovin bylo těsto tak husté, že bych ho do formy musela nacpat. Přidala jsem trochu rumu a trochu mléka (asi půl deci od každého) a při 170 st. asi hodinu. Byla dobrá, ale do repertoáru mých "buchet" ji nezařadím.
Alena Vávrová
3.2.2015 10:34
Vyzkoušela jsem s úspěchem. Přidat hrnek mléka by bylo zase moc. Pro jistotu jsem těsto opatrně poněkud naředila troškou smetany, měla jsem zrovna načnutou. U mladých se po moučníku jen zaprášilo. Díky za recept. Příště vyzkouším s mákem.
Jiřina Pilátová
1.2.2015 15:02
Jen se držte vyskoušeného receptu. Já s tím mlékem mám špatné zkušenosti - pak je to jak zdrclé. Už jsem zkoušela 2 recepty a nedopadly. Jeden jdu zrovna vzít ke kávě. Asi už vše zkazím.Nic moc. Jinak bábovkové recepty mám na webu: bábinino místečko. Tam si něco vyberete.
Michaela Přibová
1.2.2015 14:05
Ne. Opravdu nic nechybí. S mlékem by to bylo moc řídké.
Půl hrnku oleje se třemi vejci stačí.
Hana Rypáčková
27.1.2015 08:59
Taky myslím, podle hrnkových receptů peče vnuk super mramorovanou bábovku.V robotu vymíchá, vymaže formu a nastaví čas.Jsem ráda, když se i kluci hrnou do vaření a nestydí se zato, dávají si recepty na facebook a fotí se s vařečkou.
Jana Slavíková
27.1.2015 07:24
Nechci zpochybňovat recept, ale nechybí tam nějaká tekutina? Tři vejce a půl hrnku oleje podle mě nestačí na tři hrnky sypkých surovin. Třeba hrnek mléka?
Marie Magdalena Klosová
26.1.2015 22:19
Zkusím.Hrnkové já ráda.A zrovna jsem měla na něco takového chuť.
Jana Šenbergerová
26.1.2015 21:07
Včera jsem pekla podobnou, jen místo ořechů jsem použila mletý mák a místo mouky hladké polohrubou a hrst rozinek. Také nám moc chutná. Vyzkouším to s ořechy, ty máme také rádi. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 6. týden
Tento týden bude vědomostní kvíz na téma "Názvy států". Tak schválně, jak na tom jste v zeměpise?
AKTUÁLNÍ ANKETA