Podávat můžeme s bramborovým pyré (brambory vaříme s mrkví a rozmixujeme s trochou mléka a másla), doporučuji k tomu salát z červené řepy nebo z čerstvé zeleniny.
Karbanátky z cizrny a pyré
20. 1. 2015Co takhle dát si cizrnové karbanátky? Jejich příprava není složitá, chutnají velmi dobře a jsou zdravé!
Budete potřebovat:
suchou cizrnu (0,5 kg namočit na noc a ráno zcedit a rozmixovat
1 cibule
3-5 stroužků česneku
2 lžíce nasekané zelené natě (petržel, celer, pažitka, podle chuti koriandr)
až 2 lžíce hl. mouky (aby se to slepilo)
majoránka, oregano, mletý kmín,sůl , špetka pepře (podle toho, jak kdo koření a solí)
Postup:
Z rozmixované cizrny a dalších ingrediencí vytvoříme mícháním hmotu, ze které uhněteme karbenátky, obalíme v trojobalu a smažíme na dobrém oleji alespoň 6 minut do zlatova.
Podávat můžeme s bramborovým pyré (brambory vaříme s mrkví a rozmixujeme s trochou mléka a másla), doporučuji k tomu salát z červené řepy nebo z čerstvé zeleniny.
Podávat můžeme s bramborovým pyré (brambory vaříme s mrkví a rozmixujeme s trochou mléka a másla), doporučuji k tomu salát z červené řepy nebo z čerstvé zeleniny.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zoja Sedláčková
1.2.2015 14:52
Taky už jsem nakoupila cizrnu a vyzkouším. A zaujal mne tvar karbanátků, jak Hanka pěkně využívá plochu pánve.
Do pyré ještě přidávám cibuli, někde jsem to viděla i bez mléka, jako holandskou specialitu.
Soňa Prachfeldová
24.1.2015 20:21
Takém jsem dnes naservírovala k obědu a nikdo neprotestoval, pyré výborné
Alena Vávrová
22.1.2015 12:40
Dnes s úspěchem vyzkoušeno a bude zařazeno do repertoáru . Zeleninové a houbové karbanátky si dělám poměrně často, přibudou i luštěninové. Díky Hani.
Olga Štolbová
21.1.2015 22:17
Hani díky, určitě zkusím, jen co budu zase obouručná, s jednou rukou toho moc nenavařím.
Jana Slavíková
21.1.2015 07:52
Cizrna je výborná. Se suchou je o trochu víc práce (musí se namáčet), ale sterilovanou lze připravit velmi rychle. Stačí ji prohřát na zpěněné cibuli, přidat česnek, bylinky podle chuti a je hotovo. Dá se jíst za tepla i za studena.
Zuzana Pivcová
20.1.2015 19:01
Mám ráda cizrnovou polévku a cizrnu jako přílohu, myslím, že je i lépe stravitelná než hrách.
Eva Mužíková
20.1.2015 14:02
Hani, já si snad tu cizrnu koupím.... Velice hezky jsi nám to nafotila o popsala postup... díky
Jana Šenbergerová
20.1.2015 14:01
Cizrnu mám moc ráda, jen si nejsem jistá, jestli si s ní poradí můj ponorný mixér. Vypadá to dobře a slibuje, že i chutně.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 44. týden
V úterý 5. listopadu proběhnou ve Spojených státech amerických prezidentské volby. Tématem kvízu tohoto týdne budou nejen američtí prezidenti, ale i zajímavosti z USA.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu