Má milovaná Paříž

Má milovaná Paříž

12. 1. 2015

Má milovaná Paříž je v ohrožení. A nejen Ona. Celá Francie. A nejen Ona. Celá Evropa. Celá Demokracie. Možná celá civilizace, celé lidstvo... .

Ne,nechci být špatným prorokem, ale také ne tím dobrým. Děje se něco, co se dít nemá. A nesmí! 

Šílenci, jakékoliv barvy pleti, náboženského vyznání, s pokrývkou hlavy nebo bez, jsou a zůstanou šílenci. Nereprezentují svoji barvu pleti, ani své vyznání. Reprezentují svou nenávist, zlobu, nedostatek rozumu i citu zároveň.

Žádný bůh, je-li nějaký, nemůže "podepsat" jejich rozsudky smrti a už vůbec ne je odpustit. Hrají sami za sebe, i když mají pocit jakéhosi spolčení s jinými, podobně šílenými.

Je to,jakoby sama podstata lidství byla napadena zhoubnou chorobou. Zákeřnou a nebezpečnou. Vyráží na povrch v nestřežených okamžicích na těch nejméně očekávaných místech.

Pak musí nastoupit odvaha, neústupnost a rozhodnost. A rozhodně SMÍCH. Obranný, hlasitý, srozumitelný všem. VŠEM. Všem, bez rozdílu barvy pleti a náboženského vyznání...

Ano,také já "JSEM  CHARLIE " 

Paříž terorismus
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Miroslav Štorch
jak všichni víme, tak ve Francie žije po staletí mnoho lidí z francouzských kolonií. Od Alžírska až po Francouskou Polynésii nebo Guayanu. Není se co divit, že ve francouzských volbách získává mnoho hlasů nacionalistická pravice - Le Pen a nyní jeho manželka.
Marie Magdalena Klosová
Naštěstí nejsou všichni fanatici.Nejsem proti pestrobarevnému obrazu Evropy.Ve Francii žijí už celé generace "barevných".A bez problémů.Je to celé asi velmi složité a určitě se to nevyřeší uzavřením hranic.To by byl návrat někam do zašlých věků!Bohužel "globalizace"má svá "pro" i "proti".A nutno podotknout,že "západní civilizace" asi není středem Vesmíru,jak by se mnozí chtěli domnívat.
Miroslav Štorch
Asi před třiceti lety demografové a sociologové předpovídali, že dojde k velkému přílivu imigrantů do Evropy a USA. Lidé z chudých oblastí se budou snažit přesunout do těch blízkých bohatších. Do USA jsou to lidé z Mexika, Střední a Jižní Ameriky. Do Evropy jsou to zejména národy ze severní části Afriky a nyní i z válečných oblastí Sýrie, Iráku, Afghanistánu. Podle mého osobního názoru by arabští váleční uprchlíci měli zůstávat v arabských zemích - Egyptu, Libyi, Tunisu, Maroku atp. Jejich rychlý přesun do jiného stylu života v Evropě je velmi rizikový pro obě strany. Navíc Evropa nemá zájem na příchodu nekvalifikovaných pracovníků, kteří se musí učit nové jazyky a kulturní návyky. Nemluvě o zanesení chorob v Evropě vymizelých.
Lidmila Nejedlá
Je pět minut po dvanácté...
Zdenka Jírová
Je nepochopitelné, proč většina představitelů evropských zemí nevidí hrozící nebezpečí pro kulturu Evropy? Vždyť bychom se dostali hluboko do středověku! To budeme zase pálit čarodějnice nebo kamenovat ženy? V 21. století nás válcuje náboženské šílenství a my si povídáme o demokracii s lidmi, kteří vůbec nevědí, co to je. Fanatismus přece nikdy nedá zapravdu jinému smýšlení. Strkáme hlavu do písku a děláme, že se to vyřeší samo. To si myslíme, že Oni odejdou radostně do své zdecimované pouště a opustí evropský blahobyt? To je až dětinsky hloupé. Ano, i já Jsem Charlie.
Zuzana Pivcová
Já doufám v sílu pozitivní energie, kterou dokáže mnoho lidí vysílat. A pevně doufám, že nová generace, která se teď rodí, to zvládne.
Eva Balúchová
Marie,máš ve všem pravdu.Já mám pocit,že to téměř všechny naše politiky nechává chladnými.Snad se po Paříži taky nad situací zamyslí.
Jana Šenbergerová
Přesně tak, MM. Ohrožena je celá naše malinkatá planeta. Náš strach ji nezachrání. Také sázím na odvahu, neústupnost a rozhodnost s podporou SMÍCHU srozumitelného všem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...