Karty (prý) nelžou
Ilustrační foto: pixabay.com

Karty (prý) nelžou

31. 12. 2016

Kdo by nechtěl vědět, co ho čeká a nemine, tak ten lže. Máte zdravotní potíže? Problémy s partnerem, s rodiče či v práci? Přiznejte se, kdo uvažoval v takových chvílích o návštěvě KARTÁŘKY?

Historie karetních her je zajímavá. Už ve 14. století se objevují hrací karty a sloužily vždy nejen k hazardním hrám, ale také k vykládání. Už tehdy v té době měly karty svůj význam a z karet se předpovídalo nejvíce v 18. století. Současný svět plný techniky je prospěšný pro působení věštců a senzibilů. V době, která je dobou sociálních nejistot, mají lidé potřebu hledat kontakty v duchovnu a mystice.

Když jsem poprvé slyšela slovo kartářka, představovala jsem si čarodějnici z pohádky, kterou zdobila bradavice na nose a nesmělo ji chybět koště v podpaží. Bydlela by v temném brlohu plném svící a magických symbolů. Hrbatá stařena s černou kočkou na zádecch. Čarodějku-kartářku z dnešní doby nerozeznáte mezi současnými ženami – může jí být kterákoli z nás.

Kartářky jsou velice nebezpečné, a proto by neměly být navštěvovány lidmi jen proto, aby zjistili něco o své budoucnosti, ale hlavně z důvodu poznání sami sebe, dokáží-li svým problémům čelit, jsou-li vůči nim odolnější. Problémy nejsou jen generačními, ale je tu i otázka pohlaví. Ženy více zajímá láska či vztahy, u mužů se jedná o problém peněz a kariéry.

O kartářku se vlastně začneme zajímat až v době, kdy se dostaneme do svízelné situace a potřebujeme poradit. Jsou ale mezi námi i tací, kteří ke kartářce jdou ze zvědavosti.

Přiznejme si pravdivě, že u každého z nás se v životě střídají dobrá a špatná období. Některé situace řešíme s nadhledem a klidem, někdy nevíme, jak dál. Proto se v takových chvílích obracíme o pomoc k lidem, které příroda obdařila náhledem do budoucnosti. Nejenže chceme o své budoucnosti slyšet co nejvíce, ale jsme ochotni i zaplatit částku, kterou si kartářka navrhne a o které ani my nepřemýšlíme. Vždyť očekáváme výrok své budoucnosti.

Není kartářka jen pouhou nastrčenou figurkou, dávající nám jen a jen to, co my sami chceme? Nenapojí se na něco duchovního, protože její výřečnost není na úrovni profesionála.

Setkala jsem se s kartářkou, která říká: „Většinou se mi daří budoucnost uhodnout. Smrt neoznamuji, neboť smrt je osud. A tomu nikdo neunikne. Člověk by měl odcházet od kartářky duševně svěží, s novým elánem a pln energie do života.“

Karty bohužel nelze použít k osobnímu obohacení např. ve Sportce.  Každý máme svou budoucnost ve svých rukách a žádné karty za nás životní problémy nevyřeší.

Pokud chceme svůj osud znát, pak vyhledáme vykladačky karet. Ale i zde mohou být takové, jejichž věštba je jen výdělečnou činností. Proto i tuto skutečnost mějte na paměti.

Co říkáte, je vůbec možné vidět do budoucnosti?

 

mezi nebem a zemí osud
Hodnocení:
(4.8 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Kupodivu někdo vidí stejně dobře do budoucnosti jako do minulosti. Kdo se zajímá o kvantovou fyziku, ví, že je to možné. Na "svou" kartářku nedám dopustit. Ještě když mě vůbec neznala a já neřekla nic víc, než co od ní chci vědět, šokovala mě, co všechno věděla nejen o mně, ale i o lidech, které znám, dokonce i o těch, které jsem pořádně neznala ani já. Mimochodem mi naprosto přesně předpověděla Pavla. Takže karty nelžou, ale některé kartářky lhát mohou.
Jiří Libánský
Není kartářka jako kartářka. Těch dobrých je málo. Kdo chce znát budoucnost a tak si hledá kartářku podle inzerátu v novinách, většinou jen vyhodí peníze oknem. Dobrou kartářku si nechte někým doporučit. Třeba Jirka Krytinář, ač se to moc neví, byl vynikající vykladač karet. Jednou moje kamarádka, která také vykládá karty mi chtěla něco z budoucnosti ukázat. Ona při výkladu používá několik různých sad karet v kombinaci. Podivil jsem se, jak mi vyloží v restauraci, když nemá karty sebou. Sáhla do stojánku a na stole začala rozkládat pivní tácky. Podotýkám, že všechny tácky byly naprosto stejné. Řekla mi, že potisk karet není tak důležitý, že ona co potřebuje na těch táckách vidí. Sibiřský šaman Očur se snažil mne naučit věštění z popela. Marně. Vysvětloval mi i věštění hozením hrsti kamínků. To už se ani nepokoušel mne naučit. Já jsem zůstal u svých věštění z kamene a šamanských vizí. Pro moje potřeby to stačí. Někdy si kývnu kyvadýlkem. To je rychlé, ale v mých rukách ne stoprocentně spolehlivé. Mnoho lidí si myslí, že podle logiky nelze získat o budoucnosti informace. Ale kdo čte moje články o kvantové fyzice možná už se na to dívá jinak.
Zuzana Pivcová
Správná kartářka jako třeba pí. Kludská je osoba vidoucí a ke svému ohodnocení člověka karty nepotřebuje. Sama jednou řekla, že jí slouží víceméně jako rekvizita, aby měl ten dotyčný i vizuální zážitek. Ve skutečnosti však ví, o co jde, už při vstupu každého člověka do dveří.
Zdenka Jírová
Sama jsem byla ze zvědavosti jednou u kartářky s kamarádkou, ale nějak jsem z jejího výkladu nebyla moudrá, ale to je asi záměr. Musím však oponovat, že se pomocí karet nedá vyhrát ve Sportce. Když mi bylo asi 11 let, moje maminka, která na kartářky nevěřila, dělala na požádání své přítelkyni doprovod ke kartářce. Kamarádka měla nějaké problémy s manželem, tak chtěla znát budoucnost svého manželství. Maminka nic takového nechtěla, ale nechala si vyložit na čísla do Sportky, která začala v té době svou činnost. Vybrala si čísla a kartářka ji ubezpečovala, že na ně určitě vyhraje. Maminka mě poslala do sběrny, abych sportku podala. V neděli jsem poslouchala v televizi, jak to dopadne. Vyhráli jsme tenkrát 2. cenu ve Sportce.
Danuše Onderková
Není kartářka jako kartářka, nejsou všichni stejně dobří. Tři měsíce jsem sháněla brigádu a pokud se někdo ozval tak jenom různé firmy s nabídkou pojištění. Což není nic pro mne. Kartářka mi řekla, že do 14 dní budu mít dobrou brigádu. Byla jsem zvědavá a za dva dny se mi ozval nynější šéf na prodej zmrzliny. Spokojenost na obou stranách dodnes. Občas se k této kartářce vrací a vždy se předpověď splní.
Hana Rypáčková
Nikdy jsem nebyla u kartářky...
Ilona Erika Kolář
Jinak si sama jen tak pro pobavení vykládám karty a docela to vždy sedne.
Ilona Erika Kolář
Já jsem byla u kartářky, dělala mi předpověď na rok a splnil se mi měsíc po měsíci, přesně tak, jak předpověděla. Bylo to něco tak absurdního a ono se to splnilo, takže předpovědím věřím. Ale jen od někoho.
Helenka Vambleki
Jednou mi známá vyložila karty...a vše se splnilo. Když jsem to po ní potom ještě jednou chtěla - řekla, že už tu schopnost nemá - tak nevím
Marie Magdalena Klosová
Mám tarotové karty a je překvapivé,co všechno mohou člověku napovědět.mm

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...