Moje fotogalerie:  Před vánoci

Moje fotogalerie: Před vánoci

19. 12. 2014

Dnes jsem po příjezdu z práce vystoupila už takřka za tmy na konečné stanici metra Háje. Než jsem stačila nastoupit do sídlištního autobusu, zaujal mě hlas zvonů na věžičce zdejšího Komunitního centra Matky Terezy. Před ním stálo několik decentně osvětlených prodejních stánků a za nimi pódium s nápisem Vánoce Prahy 11.

Když jsem se přiblížila, spatřila jsem skupinku školáků, zpívajících vánoční písničky za kytarového doprovodu paní učitelky. Pak ještě vystoupily dvě asi 14leté dívky coby sólistky a takřka mě ohromily svými hlasy, za něž by se nemuseli stydět ani soutěžící v Superstar. Vystoupení sklidilo potlesk a i já jsem odcházela v poněkud sváteční předvánoční náladě, která se tolik lišila od dojmu z různých obchodních center, zahlcených často velmi nevkusnou vánoční nabídkou. Ostatně, posuďte sami.

Přála bych všem, aby byl předvánoční čas naplněn především klidem a nekomerčně voňavou, sváteční a přitom tolik lidskou atmosférou.

fotogalerie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Díky Zuzko, úplně tu atmosféru cítím.
Vladka Steinová
Ano, že nám to p.Zuzka poslala a dala na vědomí je vynikaící, také se ale obávám,že většina národa,nebo větší část, propadla jen té komerci.Naše potomky a prapotomky velmi silně ovlivňuje reklama, mnohdy šílená a nežádoucí, proti které neumíme bojovat, rovněž převážně komerční pojetí veškerých svátků. A to mě děsí.Také se snažím obě vnoučata ovlivnit do života pozitivně, ale zda se to podaří, nevím.
Alena Tollarová
Mám ještě nějaké ideály a nějakou výchovu. A proto mě v takovémto chrámu konzumu nenajdete. Naprosto tu příšernou komerci nesnáším. A vzpírám se uvěřit, že to někdo může myslet vážně, když si na dům pověsí takového toho červeného chlapíka, co k nim leze s pytlem. A bojím se, že dnešní děti to budou pokládat za normální, vždyť v tom vyrůstají. Naštěstí jsou tu i takové akce, jako popsala Zuzana. Dík
Hana Rypáčková
Nakoupili jsme a už do řetězce nepáchnu.Jen v malých krámcích, u pekaře,v rybárně a zelináře doplňuji to nezbytné. Nechápu, že si lidé nekoupí co potřebují během roku v klidu a pod stromeček si nedají jen drobné, vtipné, k potěšení, třeba doma vyrobené dárečky .S láskou zabalené a darované bez stresu a starostí, jestli to bude ono.... Daleko víc vnouče potěší, když si blízcí najdou čas podívat se na školní besídku, vánoční divadlo nebo koncert v hudební škole. Předvánoční čas je vyplněn koncerty .Včera jsme byli na Virtuosi di Praga Oldřicha Vlčka, který základy hudebního vzdělání získal v rodných Strakonicích u prof. Bohumila Kotmela, v Praze studoval u prof.Nory Grumlíkové a prof.Josefa Vlacha (komorní hra) na AMU. Dirigentské zkušenosti získal pod vedením šéfdirigenta ČF Václava Neumanna. Své vzdělání si dále rozšířil i v Sieně (Itálie).Hostovala i Christina Johnston a Komorní sbor Perchta z Č.Krumlova a Rybovu mši tak tvořilo padesátičlenné těleso.Bylo milé, že soubor rozšířili i zdejší učitelé hudební školy ,též z Písku a Volyně . http://youtu.be/aTg7G50bBno http://virtuosidipraga.cz/screen.php
Vladka Steinová
Paní Zuzko,moc pěkné připomenutí předvánoční nálady a zajímavé fotky.Centrum MT znám, nebydlím zase tak daleko od Vás. A souhlasím, Vánoce by neměly být ani trochu komerční záležitostí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...