Jak je na tom váš dům z hlediska izolace?

Jak je na tom váš dům z hlediska izolace?

24. 11. 2014

Trendem posledních let jsou rekonstrukce nemovitostí, a to hlavně z důvodu jejich zateplování. Pokud i vy bydlíte v rodinném domě, a to již řadu let, pravděpodobně je na čase začít tímto směrem také přemýšlet. Důvody pro zateplování domu jsou jasné, a to získat nižší náklady na bydlení. Díky kvalitním firmám, kvalitně provedené práci a kvalitnímu materiálu tak můžete svůj dům dokonale zaizolovat, což zajistí mnohem menší úniky tepla. To logicky povede k tomu, že abyste v místnosti zatopili na požadovanou teplotu, nebudete už moci topit tak dlouho a s tak velkou spotřebou. A to ať už topíte plynem, elektřinou nebo pevnými palivy.

Pozor na ta nejrizikovější místa

Hlavními kroky v samotném zateplení je jistě zlepšování izolace samotné fasády domu. Často se ale myslí také na sklepní prostory, ale i oblast střechy. Důležité je zmapovat i další riziková místa, jako jsou okna či balkonové nebo vchodové dveře. I tudy může teplo unikat a tak je čas na jejich výměnu. I nový vstup do Vašeho domu zajistí, že právě tudy nebude žádné teplo unikat. Navíc se můžete zaměřit i na bezpečnostní varianty, které zase zajistí to, že k vám nebude mít přístup případný zloděj, který by si dělal zálusk na váš majetek. Moderní dveře jsou navíc k dispozici i v úchvatných designech.

Zkuste i nové způsoby vytápění

Jakmile máte zatepleno a víte, že teplo už nemá kudy unikat, můžete vyzkoušet i nové způsoby vytápění. A to takové, které nejenom interiér vašeho domu ohřejí na požadovanou teplotu, ale takové, které nadchnou i po estetické stránce. Touto variantou je krb. Ten vyhřeje všechny pokoje a zároveň vám umožní nádherně relaxovat u mihotajících se plamenů. Skvělá volba jak do starších, tak i moderních interiérů. Jakmile je na svém místě, stačí první zatopení, přiložení suchého dřeva a během chvíle se dokonalé teplo rozšíří po celém vašem domě.

bydlení teplo
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.