Restaurant Day

Restaurant Day

17. 11. 2014

Už jste někdy o takové akci slyšeli? My teprve nedávno, a protože se konala docela blízko, rozhodli jsme se v sobotu 15, že si ji nenecháme ujít.

Větrné počasí nevypadalo moc lákavě, ale nenechali jsme se zviklat a vyrazili jsme z tepla svého domova autobusem do 24 km vzdáleného Jeseníku.

Vyřídili jsme několik předvánočních pochůzek a plni očekáváni směřovali k místu konání. Mimo jiné jsme se tam chtěli setkat se Zdenkou Žichovskou.

Už zdálky bylo vidět, že je v parku živo. Krátce bych náš zážitek popsala takto:

Přijeli jsme, viděli jsme, ochutnali jsme.

S partnerem jsme se poprvé vypravili na tuto akci a byli jsme mile překvapeni, kolik lidí je ochotno věnovat svůj čas, aby svým kuchařským uměním potěšili mlsné jazýčky jiných. V nevlídném větrném počasí nám přišla vhod dýňová polévka s celozrnnou bagetkou na jiný způsob, než známe my. K chuti přišel špenát v listovém těstě, neodolali jsme kynuté buchtě z bramborového těsta, která si nezadala s dobrým bramborákem, jen nebyla nasáklá tukem. Navrch jsme přidali ještě banánový řez a pečenou chalvu. Chutě zajímavé, ceny příznivé. Za zvuků živé hudby se u jednotlivých stolů střídali zákazníci a vypadali spokojeně. Nakonec jsme se setkali i se Zdenkou a vyměnili si pár postřehů ze života a i60. V Jeseníku byla mnohem větší zima než u nás, přece jen táhlo přímo od Pradědu. Kdyby nám nemrzly ruce i uši, určitě bychom pobyli déle. Domů jsme jeli vlakem, abychom si ho užili, když ve všední dny už do Hor nejezdí. 

Těšíme se na příští Restaurant Day.

Více informací o akci můžete najít zde.

naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.