Týden v  Mariánských Lázních 1: cesta tam

Týden v Mariánských Lázních 1: cesta tam

9. 6. 2012

Sobota. Půl čtvrté ráno. Většina lidí pochopitelně spí. Proč taky ne? Trochu jinak tomu je u nás. Spolu s dalšími 13ti seniory z našeho Senior klubu nastupuji do vlaku. Jedeme na dovolenou do Mariánských Lázní.
Cesta do Prahy začíná celkem dobře. Ve vlaku je dosti místa, pohodlně si sedáme. Na příští stanici se rázem situace mění. Do vlaku se hrne spousta lidí, která nás všechny překvapuje. Jezdím často, ale takový nával jsem už dlouho nezažila. Spousta dětí odjíždí do Španělska. Všichni se divíme, že nemají zajištěné místenky. Další zastávka a opět spousta lidí. Mají problém se do vlaku dostat. Všichni jsme rádi, že sedíme. Další stanice nejsou o nic lepší. Mládež sedí na klínech, na zemi, ale všichni jsou vcelku veselí. Jen ti, co potřebují na toaletu, mají holt smůlu. Musí zdolat hodně překážek.

V pořádku, jen s minimálním zpožděním přijíždíme do Prahy. V kapse mám mobil. Čekám,až se mi ozve vedoucí CK. Mám slíbeno, že pro nás přijedou k vlaku. Po chvíli se domlouvám a všichni míříme ven z nádraží směrem k autobusu. Nastupujeme a míříme do Plzně. Tam přistupují další účastníci zájezdu a plný autobus může vyjet směrem do Mariánských lázní. Průvodce nám celou cestu komentuje. Dovídáme se spoustu zajímavých věcí.
Je poledne, zastavujeme v Chodové Plané. V restauraci Ve Skále, kde jsou ležácké sklepy tesané ve skále od 12.století, si dáváme občerstvení ve formě jídla, pití, nebo obojího. Odpočinuti a spokojeni pokračujeme v cestě.

Pokračování...

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%