Žbirka nabídne spojení
akustické a video tvorby

Žbirka nabídne spojení
akustické a video tvorby

25. 10. 2014

Slovenský zpěvák a skladatel Miro Žbirka na chystaném turné poprvé v kariéře spojí akustickou a vizuální podobu svých písní. Na koncertech využije záběry z DVD Happy Birthday a chystaného The Best of Video. Turné předznamená koncert 25. října v londýnském klubu 229 Venue. V britské metropoli v legendárním studiu Abbey Road vzniká i nové Žbirkovo album. 

„Do konce roku mě čeká DVD pod názvem The Best of Video, kde na jednom nosiči bude kolekce všech mých videoklipů, na druhém archivní záběry ze Slovenské televize. Mám také nějaké záležitosti v Londýně, kde se vedle koncertu pokusím dotočit některé věci ke slovenským verzím písní z připravovaného alba, které by mělo vyjít příští rok,“ popsal své pracovní plány do konce roku Žbirka. 

Česká část jeho Vánočního Best of Video Tour začne 10. listopadu v Teplicích a skončí 26. listopadu v pražském Divadle Hybernia. 

Na koncertech zpěvák představí své letošní DVD – nahrávku z archivu České televize doplněnou koncertem z O2 areny Happy Birthday a bonusem 25 největších hitů. „Tři roky jsem to dával dohromady. Některé věci jsem viděl poprvé, protože v 80. letech jsme ještě videa neměli a nemohli jsme naše vystoupení v televizi natáčet,“ sdělil Žbirka s tím, že vše se mu objevit nepodařilo. Například kdosi smazal záznam z vystoupení Žbirky a skupiny Modus na Bratislavské lyře v roce 1977, kde vyhráli s písní Úsmev. 

Miro Žbirka začal zpívat koncem 60. let ve skupině Modus. V roce 1982 jako první slovenský zpěvák zvítězil v československé anketě Zlatý slavík. Na sólové dráze vydal dvě desítky studiových alb. 

zpěvák
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%