Moje vernisáž fotografií: 
O Marcele a pro Marcelu

Moje vernisáž fotografií:
O Marcele a pro Marcelu

14. 10. 2014

Milí lidé z i60, přidávám se k této akci jen proto, že mě k tomu inspirovalo slovo Vernisáž.

Moje sestra Marcela se téměř v 50 letech přihlásila do kurzu keramiky v Praze 8. Výtvarná činnost ji uchvátila natolik, že se jí jako ryzí amatérka věnuje dodnes. Od hliněných misek a váziček přešla k nástěnným kachlům a obrázkům, figurkám lidí i zvířat včetně loutek a v poslední době se nejvíce věnuje šperkům s pravými kameny a vánočním ozdobám.

Moje sestra je nesmírně skromná. Vždycky byla všestrannější a chytřejší než já, ale ve svém celoživotním povolání učitelky nikdy nedosáhla nějakého vyššího společenského úspěchu a většinou poněkud zůstávala v mém stínu.
Své výrobky zhotovuje pro radost. Některé z těch, které si neponechá, daruje přátelům nebo za symbolickou cenu prodá zájemcům z řad známých.

Má radost, když se její věci líbí, to ji inspiruje k dalšímu tvoření. Posledních několik let se zúčastňovala pravidelné výstavy Amatérští výtvarníci Prahy 8, kterou pořádá Úřad Městské části P 8. Minulý čtvrtek proběhla vernisáž jubilejního 10. ročníku této výstavy v Grabově vile na Palmovce. Místo vernisáže musela však sestra jít k veterináři s nemocnou kočičí babičkou, 16letou Naděnkou. Rozhodla jsem se, že jí tu vernisáž uspořádám zde. Protože jí chci udělat radost a protože ji mám ráda.

Má vernisáž má pro mě zcela jiný smysl než soutěž o cenu. Nedosahuji na snímky zdejších nadaných fotografů, nesoupeřím a nečekám odbornou uměleckou i technickou kritiku. Jsem mimo soutěž. 

Budu ráda, jestliže se tu zastavíte a prohlédnete si několik ukázek z tvorby ženy, která se v mládí ničemu takovému nevěnovala, a ucítíte její touhu po životě, po kráse, lásku k lidem i zvířatům. To je jediné, co si v tuto chvíli přeji.

                             

Kameny

V slabosti síly                                   Zelený, černý,
dávají naději,                                    každý je magický,
červený, bílý,                                    průvodce věrný,
který chceš raději,                           poutá tě navždycky,
namísto zbytečných vět                 ve chvíli nestřežené
vnímej ten barevný svět.               vlož své sny do kamene.

 

Vernisáž fotografií je nová soutěž magazínu i60 o zahradní gril společnosti Mountfield. Sestavte ze svých snímků výstavu fotografií na vámi zvolené téma a pozvěte své přátele na vernisáž. Pravidla soutěže najdete zde.
vernisáž
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%