Pečujte o svou imunitu
v Termálních lázních Velké Losiny

Pečujte o svou imunitu
v Termálních lázních Velké Losiny

13. 10. 2014

Podzim je tady a proto je nejvyšší čas myslet na své zdraví a před zimou posilovat imunitu. Změny teplot totiž s sebou přináší i větší náchylnost na nachlazení. Zejména senioři mohou být více náchylní na chřipku a virózy, proto je nutné, aby pravidelně pečovali o své zdraví a zejména posilovali svou imunitu. Pobyt v lázních je ideálním doplňkem péče o zdraví a zdravý životní styl.

Stejně jako se opotřebovávají orgány, svaly a klouby, je s přibývajícím věkem každého člověka křehčí i imunita. Obranný systém reaguje na podněty zvenku méně a pomaleji, a  proto lékaři doporučují pomoci mu a přinutit ho opět k odpovědnější a  intenzivnější práci. Téměř samo, bez námahy a příjemně, to lze v prostředí krásné přírody Jeseníků a s péčí těch nejlepších odborníků v Termálních lázních Velké Losiny.

Senioři a imunita

U seniorů je prokazatelně vyšší riziko infekčních chorob, nádorových a dalších onemocnění, na jejichž vzniku se významně podílí snížená schopnost imunitního systému bojovat se vším, co lidskému organismu škodí. „Proto všem starším lidem obecně doporučuji obranný systém v podzimním období preventivně posilovat a dobře naslouchat potřebám svého těla. Před chemií a  prášky dejme však přednost staletími vyzkoušeným schopnostem přírodních léčivých zdrojů a blahodárným účinkům lázeňských pobytů,“ říká MUDr. Milena Dědičová, lékařka Termálních lázní Velké Losiny ROYAL SPA, a pokračuje: „Lázeňská léčba dokáže propojit vše, co imunitní systém potřebuje ke svému dobrému fungování – to je pohyb, výživu a  relaxaci.

Termální sirná voda je pak vhodným doplňkem s pozitivním léčebným účinkem na pohybový aparát, nervovou soustavu a kožní nemoci. Její nespornou výhodou je, že umožňuje pohyb, tedy cvičení, plavání a relaxaci bolavým kloubům, ale nezatíží přitom srdce jako většina podobných aktivit na suchu.“

Užijte si podzim v lázních

Lidská populace zažívá vývoj, který bychom s trochou nadsázky mohli přirovnat k rozvoji informačních technologií. Zvláště ve vyspělých zemích se lidé dožívají věku, který byl ještě před několika desetiletími něčím výjimečným. Příčinou není jen vyšší zájem lidí o zdravý životní styl, větší dosažitelností potravin s dostatkem základním živin v kterékoli části roku či stále rostoucí úroveň bydlení a hygieny.

Důležitou roli hrají i možnosti snížení nákazy infekčními onemocněními, jejichž nedílnou součástí jsou i nabídky léčebně relaxačních lázeňských pobytů pro aktivní seniory. Ty v Termálních lázních Velké Losiny obsahují nejen nejrůznější procedury s využitím vhodných přírodních léčivých zdrojů, zejména tedy sirné termální vody, ale i komplexní nabídku pro posílení fyzické i  dušení kondice. Sem patří například wellness a turistika, množství cyklotras s různou náročností, ale také síla přírody hladící duši a odbourávající stresy. 

„Již dávno je prokázáno, že právě stresy jsou jednou z významných příčin snížení imunity,“ podotýká MUDr. Milena Dědičová.

Skvosty Velkých Losin

Velké Losiny však mohou nabídnout ještě mnohem více: čisté klima podhůří Hrubého Jeseníku, nádherný renesanční zámek, mrazivou historii čarodějnických procesů, vzácnou výrobu ručního papíru a tzv. sedmý div České republiky – přečerpávací elektrárnu Dlouhé stráně. Termální lázně Velké Losiny využívají unikátní termální minerální sirné prameny, které vyvěrají z hloubky více než 1 km při teplotě kolem 37 stupňů Celsia. Prameny se používají především ke koupelím a vodním rehabilitacím, pramen Karel je pitný a obsahuje nejrůznější kationty, nejvíce vápník, sodík, hořčík, draslík a železo.

lázně
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.