Festival Delifest, který právě začal na pražské Grébovce, představuje francouzskou kuchyni. Návštěvníci se mohou těšit na francouzská vína, ústřice, šneky nebo rybí polévku Boullabaisse. Během víkendu očekávají pořadatelé návštěvu až osmi tisíc zájemců.
Slavnosti francouzské kuchyně jsou druhou akcí zaměřenou na představení konkrétní kuchyně veřejnosti. V červnu se na Grébovce pořádal první festival zaměřený na italskou kuchyni, na který dorazilo na deset tisíc návštěvníků. Další festival zaměřený na gastronomii zemí commonwealtu se uskuteční do konce měsíce.
Nebude chybět doprovodný program. Vystoupí například kapela Voila nebo herečka Chantal Poullain. Pro děti budou přichystány umělecké dílny.
Delifest se podle pořadatelů nechce poměřovat s již existujícími akcemi, které představují gastronomické hvězdy či nejlepší restaurace. Má jít o rodinný festival popularizující různé druhy zahraniční kuchyně, na čemž pořadatelé spolupracují s komunitami cizinců žijících v Česku.